Arhitectul-sef al Capitalei, Adrian Bold, a devenit putred de bogat de cand a intrat in Primarie. Maria Elena Bucur, fosta partenera de afaceri si actuala concubina a lui Bold, cu care acesta are si un copil, a cumparat pe numele ei locuinte si te
Arhitectul-sef al Capitalei, Adrian Bold, a devenit putred de bogat de cand a intrat in Primarie. Maria Elena Bucur, fosta partenera de afaceri si actuala concubina a lui Bold, cu care acesta are si un copil, a cumparat pe numele ei locuinte si terenuri foarte scumpe in Bucuresti. Reporterii nostri au inventariat proprietati estimate la cateva milioane de euro!
Liderii grupurilor PNL, PSD si PRM din Consiliul General al Municipiului Bucuresti s-au coalizat pentru a demasca o serie de ilegalitati comise de arhitectul-sef al Capitalei, Adrian Bold, si de concubina acestuia, Maria Elena Bucur, impreuna cu care are un copil. Doru Giugula (PSD), Antonel Tanase (PNL) si Victor Iovici (PRM) au dezvaluit in emisiunea lui Dan Diaconescu de la OTV ca, in spatele unui lant de firme de consultanta, unde Maria Bucur este actionar majoritar, Adrian Bold face jocuri necurate.
De altfel, mai multi oameni de afaceri au intervenit in emisiunea de la OTV si au sustinut ca, prin intermediul firmelor sale, Maria Bucur intocmeste dosarele unor mega-proiecte imobiliare, dosare care, ulterior, ajung pe masa sotului ei, arhitectul-sef al Capitalei! Potrivit afaceristului Marian Grecu, dupa ce beneficiarul respectivelor proiecte plateste Mariei Bucur un onorariu mai mare decat pretul pietei, el primeste avizul favorabil de la... Adrian Bold.
Acuzatii extrem de grave lansate la "Dan Diaconescu in Direct"
Referitor la legaturile dintre el si Maria Bucur, arhitectul-sef s-a aparat nu o data, afirmand ca n-ar mai avea relatii cu aceasta si ca, de altfel, pe ea nici n-o cheama Bold, ci Bucur. Cei doi au insa un copil impreuna, iar legaturile dintre ei sunt de notorietate in Primaria Generala. Ziarul ZIUA a prezentat o proba-surpriza a faptului ca Bold si Bucur sunt impreuna. Arhitectul-sef a fost surprins intr-o fotografie in timp ce inspecta personal lucrarile de constructie la un bloc, care, in acte, figureaza pe numele Mariei Bucur. Mai mult, Bold s-a deplasat in cartierul Primaverii din Bucuresti (acolo unde este situat blocul) cu un autoturism de teren Land Rover Freelander cu nr. B-55-DNZ, inmatriculat pe firma TECHNO DESING, unde Maria Elena Bucur este unic asociat, avand 100%. In trecut si Bold a detinut actiuni la aceasta firma.
Si acestea nu sunt singurele marturii ale faptului ca Bold si Bucur sunt nedespartiti. Emisiunea lui Dan Diaconescu a mai scos la iveala faptul ca arhitectul-sef si Maria Bucur impart si un teren de la Predeal, care figureaza in declaratia de avere a lui Bold (declaratie care poate fi citita pe Internet la adresa www.pmb.ro). Potrivit unei comunicari adresate de catre Primaria Predeal Mariei Bucur, aceasta este cea care a platit in 2006 impozitul pe terenul respectiv, pe care s-a ridicat intre timp o vila.
Inventarul unei averi colosale
In momentul in care Bold a preluat functia de arhitect-sef era profesor universitar la Arhitectura
El a intrat in Primarie adus de Viorel Lis. La acea data nu detinea decat un apartament cu doua camere in strada George Calinescu, primit de la fondul locativ de stat in perioada in care era casatorit cu o alta femeie, Dana Bold. A cedat apartamentul insa la partaj, in 1998 ramanand practic fara vreo casa. Dupa ce el a luat in primire mandatul de arhitect-sef, proprietatile lui Bold si, cu precadere, ale concubinei sale s-au inmultit fulgerator. Lista este socanta:
- in '98, firma TECHNO DESIGN (unde, la acea ora, erau asociati Adrian Bold si Maria Bucur) a cumparat, in Bucuresti, un apartament cu trei camere situat in strada Brezoianu, nr. 53 b;
- in 1999, Bold a cumparat terenul de la Predeal (situat pe strada B.P. Hasdeu), pe care a construit intre timp un adevarat palat;
- in 2000, Maria Bucur a cumparat un teren in cartierul Primaverii, pe strada A.P. Cehov, la nr. 8, acolo unde a inceput sa construiasca un bloc de patru etaje, despre care am scris mai sus;
- de asemenea in anul 2000, Maria Bucur a achizitionat un alt apartament pe strada Brezoianu, la nr. 47-49, la aceeasi adresa unde mai detinea o locuinta din '97;
- in 2001, Adrian Bold a cumparat in nume propriu o alta locuinta de la fondul de stat, in Bulevardul Burebista (Bucuresti) platind putin peste 5000 de dolari! Aceasta tranzactie a incalcat legea, intrucat el nu avea voie sa mai beneficieze de o noua locuinta de la Primarie, dupa ce mai detinuse (cel putin) o casa, cea din George Calinescu. Se afla intr-o flagranta situatie de incompatibilitate, intrucat conform art. 7 coroborat cu art. 10 din Legea 114/1996: "persoanele fizice care impreuna cu familia nu au detinut si nu detin in proprietate o locuinta, pot beneficia de prevederile acestei legi o singura data";
- in 2004, tot Maria Bucur a cumparat cu 150 de euro/m.p. un teren de aproape 750 de metri patrati in strada Tipografilor, teren a carui valoare reala a fost estimata de specialisti la 550 de euro/mp. Vanzatorul a fost Luiza Kovacs, mama - sustin sursele noastre - unui anume Zoltan Thomas Schwartz (proprietar al mai multor imobile de lux in Bucuresti), care ar fi cedat aceasta suprafata situata in "zona verde", pe o suma mult sub pretul pietei! Ciudat. Acolo, azi se afla in stadiu de finalizare noua resedinta a lui Bold si a concubinei acestuia.
Valoarea locuintelor, cateva milioane de euro
La o prima evaluare, valoarea acestor locuinte depaseste cateva milioane de euro. Si toate acestea au fost cumparate in conditiile in care Bold afirma in declaratia de avere ca unica sursa de "supravietuire" este salariul de aproximativ 215.000.000 de lei vechi/an! ZIUA cere, oficial, Directiei Nationale Anticoruptie sa deschida o ancheta, pentru a verifica acuzatiile extrem de grave aduse lui Adrian Bold de catre consilierii municipali, care sustin ca arhitectul-sef se comporta ca si cum Directia Generala de Urbanism pe care o conduce ar fi "stat in stat" la Primaria Generala.
Daune din cauza lui Bold
Adrian Bold este cel care in anul 2000 a eliberat firmei Millenium SRL un aviz de urbanism, pentru constructia unei cladiri de birouri langa Catedrala Sfantul Iosif. Cinci ani mai tarziu, arhitectul-sef a prelungit respectivul aviz, desi acesta expirase inca din 2002, fiind modificati indicatorii urbanistici maximi admisi, cu incalcarea planului urbanistic zonal. Mai mult, Bold s-a opus eliberarii unui PUZ solicitat de un investitor pentru o constructie ce trebuia ridicata vizavi de Cathedral Plaza si care ar fi compromis practic acest din urma proiect. Din aceasta cauza, Primaria Capitalei a platit din bani publici 300 de mii de dolari, drept daune, 150 de mii de dolari fiind partea datorata si neplatita de arhitect. Grupurile de interese din sanul municipalitatii, tolerate de Adriean Videanu, stapanesc fiecare centimetru patrat din Capitala.
Proiecte blocate
Ziarul ZIUA a tras un semnal de alarma in legatura cu modul in care arhitectul-sef Adrian Bold si sotia acestuia, Maria Bucur, tin sub control intregul plan de urbanism al Capitalei sub paravanul unor firme care ofera servicii de consultanta. Membrii Corpului de Control al Guvernului au fost sesizati cu privire la ilegalitatile care poarta amprenta grupurilor de interese din Primaria Capitalei. Acestea graviteaza in jurul Primarului General Adriean Videanu si al arhitectului-sef Adrian Bold. Omul de afaceri, Marian Grecu, a dezvaluit faptul ca a fost blocat de catre Bold sa demareze un proiect de 20.000.000 de euro privind constructia unui imobil, intrucat n-a acceptat sa fie consiliat de catre una dintre firmele Mariei Bucur, care percepea un tarif de cinci ori mai mare decat celelalte companii de pe piata. Bucur este la aceasta ora actionara in cinci firme care au ca obiect principal activitati de arhitectura, inginerie si servicii de consultanta tehnica legate de acestea. Ea se ocupa de pregatirea dosarelor care, ulterior, ajung pe masa arhitectului-sef Adrian Bold.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.