Peste 7.500 de angajati din sectorul de stat vor fi disponibilizati, cu plati compensatorii, pana la sfarsitul lunii ianuarie 2007, practic in primele zile dupa intrarea Romaniei in UE. Concedierile vor viza in principal salariatii de la Tractorul
Peste 7.500 de angajati din sectorul de stat vor fi disponibilizati, cu plati compensatorii, pana la sfarsitul lunii ianuarie 2007, practic in primele zile dupa intrarea Romaniei in UE. Concedierile vor viza in principal salariatii de la Tractorul Brasov si lucratorii din sectorul minier.
Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, declara, la finele lunii noiembrie la Brasov, ca are un plan strategic de disponibilizare a 1800 de angajati de la Tractorul Brasov din cei 1920 cati are uzina in prezent, pentru a se asigura ca toti muncitorii vor beneficia de protectie sociala si de plati compensatorii in cazul in care viitorul investitor al uzinei de tractoare va prelua un numar mai mic de muncitori. Din datele furnizate Mediafax de liderii de sindicat si reprezentantii AVAS rezulta ca, in prima luna a anului 2007, numarul de salariati ai statului vizati de concedieri depaseste 7500. Salariatii Tractorul vizati de concediere vor primi plati compensatorii, iar in fiecare luna, pe o perioada de doi ani, in functie de vechime, un salariu mediu pe economie. Valoarea totala a cheltuielilor bugetare este estimata la circa 47 milioane lei. Conform AVAS, pana la finele lunii ianuarie 2007 vor fi disponibilizate 600 de persoane de la Rulmentul Brasov, potrivit planului de reorganizare. De la companiile miniere vor fi concediate peste 5000 de persoane, din care 2500 de la Remin Baia Mare, 820 de la Moldomin Moldova Noua si 730 de salariati de la Cuprumin Abrud. La Societatea Nationala a Carbunelui Ploiesti vor fi concediati 630 angajati, 200 la Minbucovina Vatra Dornei si 172 de salariati de la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, potrivit datelor comunicate Mediafax de liderii de sindicat ai firmelor respective.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.