Parchetul General a cerut Cotrocenilor anchetarea penala a lui Codrut Seres si a lui Zsolt Nagy.

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kövesi, a cerut marti intrunirea si avizul Comisiei de la Cotroceni pentru inceperea urmaririi penale impotriva fostului ministru al Economiei Codrut Seres si a ministrului Comunicatiilor, Zsolt Nagy, in dosarul privatizarilor strategice.

Avizul de incepere a urmaririi penale a fost cerut si in cazul lui Codrut Seres, desi acesta a demisionat luni din postul de ministru al Economiei si Comertului, deoarece actul sau nu a fost publicat inca in Monitorul Oficial. Potrivit Legii privind raspunderea ministeriala, un ministru nu poate fi anchetat penal decit cu avizul unei comisii speciale constituite pe linga Presedintie sau al Parlamentului, in cazul in care ministrul este si parlamentar.

Cei doi urmeaza sa fie anchetati in dosarul privind privatizari strategice in care deja au fost operate patru arestari. Potrivit Parchetului General, numele lui Codrut Seres apare in contextul privatizarii Electrica Muntenia Sud, Petrom, Turceni si in vinzarea actiunilor Romexterra Bank detinute de Transgaz. Zsolt Nagy este pomenit de procurori in cazurile unor afaceri paguboase cu Posta Romana si cu Romtelecom.

In acelasi dosar, doi oficiali romani, Dorinel Mucea si Mihai Donciu, sint acuzati de tradare, iar doi consultanti straini, bulgarul Stamen Stancev si rusul Vadim Benyatov, sint acuzati de spionaj. Un alt roman, Robert Neagoe, seful Directiei Juridice din MEC, era audiat aseara de procurori.