Actionarii operatorului de telecomunicatii RomTelecom, grupul elen OTE si Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) au convenit, intr-o intalnire desfasurata la 2 noiembrie, amanarea listarii RomTelecom la bursa, intrucat conditi
Actionarii operatorului de telecomunicatii RomTelecom, grupul elen OTE si Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) au convenit, intr-o intalnire desfasurata la 2 noiembrie, amanarea listarii RomTelecom la bursa, intrucat conditiile de pe piata nu sunt favorabile.
Oferta publica initiala, prevazuta pentru prima parte a anului viitor, a fost amanata pe termen nedeterminat, se arata intr-un comunicat al OTE transmis, ierii, Bursei de Valori din Atena. OTE precizeaza ca reprezentantii celor doi actionari ai companiei, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, si presedintele OTE, Panagis Vourloumis s-au intalnit, la 2 noiembrie, la sediul ministerului, pentru a discuta stadiul ofertei. "Dupa analizarea conditiilor pietei, s-a ajuns la un acord privind amanarea ofertei publice initiale, fara stabilirea unei noi date sau a unui calendar", se spune in comunicat. OTE detine 54% din actiunile operatorului roman de telefonie fixa, iar statul roman are in proprietate, prin intermediul Ministerului Comunicatiilor, circa 46% din titluri. In luna august a acestui an, Ministerul Comunicatiilor a semnat un contract cu un consortiu format din banca de investitii Credit Suisse First Boston si IEBA Trust, pentru achizitia de servicii de consultanta pentru vanzarea pe piata de capital a pachetului de actiuni detinut la RomTelecom. Saptamana trecuta, procurorii romani l-au retinut pe Radu Donciu, consilier la Ministerul Comunicatiilor, acuzat ca a abuzat de functia detinuta si de calitatea de membru in comisia de selectare prin licitatie favorizand consortiul din care face parte Credit Suisse in obtinerea contractului de consultanta. Ulterior, ministerul a anuntat ca a transmis scrisori catre Credit Suisse First Boston (CSFB) si CA-IB Corporate Finance Beratungs prin care solicita, cu acordul partilor, anularea contractelor incheiate pentru listarea la Bursa a RomTelecom si, respectiv, privatizarea SN Radiocomunicatii. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.