Tiganii din Glod s-au plans ca au fost ridiculizati in film si au reclamat faptul ca au fost indusi in eroare de producatorii acestei pelicule (cu incasari de peste 100 de milioane numai pe continentul nord-american), care le-au spus ca filmeaza pent
Tiganii din Glod s-au plans ca au fost ridiculizati in film si au reclamat faptul ca au fost indusi in eroare de producatorii acestei pelicule (cu incasari de peste 100 de milioane numai pe continentul nord-american), care le-au spus ca filmeaza pentru un documentar despre saracia crunta din Romania. Plangerea a fost depusa la o instanta din Manhattan in numele a doi localnici din Glod - Nicolae Tudorache (foto) si Spiridon Ciorbea, despagubirile materiale pretinse de acestia fiind de 30 milioane de dolari. Avocatii partii vatamate au precizat ca se vor conforma solicitarii judecatoarei Loretta A. Preska
Avocatii partii adverse, compania 20th Century Fox, sunt de parere ca acest caz este lipsit de fond si neaga acuzatiile unuia dintre avocatii satenilor, care a spus ca paratii au incercat sa cumpere tacerea unor locuitori din Glod.
In film, umoristul britanic Sacha Baron Cohen pretinde ca este un reporter din Kazahstan, care viziteaza Statele Unite. Scena plecarii sale din asa-zisul sat natal kazah a fost filmata la Glod, la 140 de kilometri de Bucuresti. Studioul 20th Century Fox a spus ca acuzatiile nu au nici o baza, pentru ca satenilor li s-a spus ca se face un film si au primit banii care se dau in mod obisnuit actorilor figuranti. In plus, Fox spune ca filmul are ca scop tocmai demascarea rasismului si antisemitismului, relateaza Mediafax. (Camelia CIOBANU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.