Laura Codruta Kovesi a solicitat avizul Comisiei speciale de la Cotroceni pentru analiza sesizarilor care vizeaza savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiunii de catre membrii Guvernului, pentru inceperea urmaririi penale a fostului minist
Laura Codruta Kovesi a solicitat avizul Comisiei speciale de la Cotroceni pentru analiza sesizarilor care vizeaza savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiunii de catre membrii Guvernului, pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Economiei si Comertului, Codrut Seres, si a ministrului comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, in dosarul in care DIICOT cerceteaza privatizarile unor societati comerciale "strategice".
Cererea de incepere a urmaririi penale a fost ceruta in cazul lui Codrut Seres, desi acesta a demisionat luni din postul de ministru al Economiei si Cometului, deoarece actul sau nu a fost publicat inca in Monitorul Oficial, transmite NewsIn. Ministrul Zsolt Nagy este banuit ca ar fi incuviintat scurgerile unor informatii secrete catre reteaua de spionaj a lui Stamen Stancev. Este vorba despre informatii care ar fi favorizat castigarea unor licitatii pentru consultanta sau privatizarea unor societati (Radiocomunicatii SA, Posta Romana si Romtelecom). Surse din SRI, afirma ca cetateanul bulgar Stamen Stanchev ar fi avut o serie de intalniri in tara si in strainatate cu responsabili din Ministerul Economiei si Comertului si cel al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, pentru a obtine date despre ofertele inaintate de firmele concurente referitoare la adjudecarea licitatiilor de privatizare a companiei Electrica Muntenia Sud, precum si despre privatizarea Societatii Nationale Radiocomunicatii si Companiei Nationale Posta Romana.
Nagy: Situatia este neverosimila
Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, afirma ieri ca situatia in care se afla este "neverosimila" si ca nu a fost informat oficial despre solicitarea Procurorului General. "Mi se pare neverosimil ce mi se intampla. La privatizarea SN Radiocomunicatii si listarea Romtelecom la bursa au fost selectati doar consultantii, insa pana acum nu s-a platit nici un ban. Daca cele doua procese erau strategice si rezultatul lor ar fi afectat siguranta nationala, ar fi trebuit sa fiu informat", a afirmat ministrul Comunicatiilor.
Mircea Paun - Ziua foto Audiere maraton
Procurorii Parchetului instantei supreme l-au audiat ieri, timp de 12 ore, pe Robert Marius Neagoe, seful Directiei Juridice a Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, cercetat in stare de libertate in dosarul Privatizarilor. Neagoe a iesit din sediul Parchetului in jurul orei 20.40, el refuzand sa faca vreo declaratie in legatura cu audierea sa de catre procurori.
In dosarul Privatizarilor, procurorii DIICOT au dispus inceperea urmaririi penale fata de Stamen Stancev (consultant international), Mihai Dorinel Mucea (adjunctul sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, din cadrul Ministerului Economiei si Comertului) si Mihai Radu Donciu ( consilier al Ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei), cu responsabilitati pe linia privatizarii agentilor economici in subordinea ministrului.De asemenea, a fost pus sub acuzare si Mircea Calin Flore (reprezentant permanent in Romania al unei societati de consultanta bancara), Robert Marius Neagoe (directorul Directiei Juridice a Oficiului Participatiilor Statului si Privatizare in Industrie din cadrul Ministerului Economiei si Comertului), Mustafa Oral, Michal Susak (consultant international) si Vadim Benyatov Don (consultant international), toti fiind acuzati de infractiuni care aduc atingere securitatii nationale. (M.I.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.