Revelionul 2007 va fi organizat in Bucuresti la fel ca in anii trecuti, cu doua petreceri de strada - in Piata Universitatii si Piata Revolutiei - si una in Complexul Romexpo, desi primarul general Adriean Videanu a vrut sa le uneasca intr-un evenime
Revelionul 2007 va fi organizat in Bucuresti la fel ca in anii trecuti, cu doua petreceri de strada - in Piata Universitatii si Piata Revolutiei - si una in Complexul Romexpo, desi primarul general Adriean Videanu a vrut sa le uneasca intr-un eveniment comun, asa ca de Integrare, care ar fi urmat sa se desfasoare in Piata Constitutiei. Edilul-sef a renuntat, insa, la aceasta idee, dupa ce una dintre firmele care s-au inscris la licitatie a contestat procedura organizata de municipalitate, iar Primaria risca sa piarda "sponsorizarea" de 3,3 milioane de euro pusa la dispozitie de Executiv pentru organizarea Revelionului. "Initial, am dorit sa facem un eveniment comun in Piata Constitutiei, care sa marcheze si intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana, dar, din cauza procedurilor, nu mai putem sa ne incadram in termenele legii. A aparut o contestatie si atunci a trebuit sa gasim noi solutii. Vom avea mai multe revelioane, ca in fiecare an, iar Revelionul din strada va fi marcat unitar in momentul 00.00 al intrarii in UE", a anuntat Videanu, ieri, intr-o conferinta de presa.
Banul, ochiul dracului
Primarul general a respins, totodata, un conflict intre municipalitate si Guvern pe tema organizarii petrecerii din noaptea Anului Nou. "Resping total ideea unui conflict intre Primaria Capitalei si Guvernul Romaniei, asa cum s-a lasat sa se inteleaga in unele publicatii. Resping ideea, pentru faptul ca banii ii avem de la Guvern, iar Executivul nu ar fi dat banii Primariei pentru a intra intr-un conflict legat de organizarea unui eveniment", a precizat Adriean Videanu.
El a facut si unele precizari legate de firmele care ar fi fost implicate in organizarea petrecerii din Piata Constitutiei. "Resping, de asemenea, insinuarile privind implicarea grupului MediaPro in organizarea acestui Revelion. (...) De mai bine de trei luni, grupul si-a luat autorizatie pentru organizarea petrecerii traditionale in Piata Revolutiei, fara sa fie nici partenerul Primariei, nici partenerul Guvernului", a mai spus edilul-sef.
Referitor la fondurile alocate de Guvern, Videanu a spus ca nu intentioneaza ca municipalitatea sa cheltuiasca intreaga suma pusa la dispozitie - 3,3 milioane de euro. Potrivit primarului general, vor fi rambursati, cu siguranta, multi din acesti bani, dat fiind organizarea evenimentului in Piata Universitatii si nu in Piata Constitutiei.
Barroso si cu Rehn in piata
Potrivit primarului general, Guvernul nu este organizatorul nici unui Revelion in Bucuresti. "Guvernul face un concept, nu face un Revelion. Va pune la dispozitia organizatorilor logistica pentru a crea acel moment", a mai spus Adriean Videanu. El a anuntat ca Primaria Capitalei va definitiva, in zece zile, programul manifestarilor ce vor avea loc la Universitate. Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5, vrea sa organizeze Revelionul traditional de la Romexpo, dar in prezent este prins cu congresul PSD.
Pentru marcarea aderarii tarii noastre la UE, in noaptea sfarsitului de an sunt asteptati la Bucuresti invitati de onoare, inalti demnitari europeni precum presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier sau comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn. De asemenea, anul 2007 va fi intampinat, in centrul Capitalei, si de presedintele Traian Basescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.