Cine are cazier intr-un stat membru, va fi urmarit in toata Uniunea.

Ministrii europeni de Justitie au adoptat luni o lege care ii obliga pe judecatori sa ia in considerare condamnarile pronuntate de justitia altui stat membru impotriv
Cine are cazier intr-un stat membru, va fi urmarit in toata Uniunea.

Ministrii europeni de Justitie au adoptat luni o lege care ii obliga pe judecatori sa ia in considerare condamnarile pronuntate de justitia altui stat membru impotriva inculpatilor, considerindu-le condamnari nationale. Masura se va aplica in cazul arestului preventiv, al recidivei si al executarii pedepsei.

Criminal in serie la cantina scolara

Noua lege va permite magistratilor sa primeasca un raspuns in privinta cazierului unei persoane in maximum zece zile. Sistemul actual prevede obtinerea acestuia pe cale diplomatica, in decurs de mai multe saptamini. Oficialii UE spera ca noua lege va elimina situatii periculoase, precum cazul criminalului in serie, francezul Michel Fourniret, care a lucrat intr-o cantina scolara din Belgia, fara ca politia sa fi avut cunostinta de condamnarile sale din Franta.

Din nou fronda poloneza

Un proiect de lege privind transferul condamnatilor in statele de origine pentru ameliorarea integrarii lor a fost respins prin vetoul Poloniei. Un oficial al Ministerului de Justitie polonez a declarat ca vetoul tarii sale nu are legatura cu cei peste 1.800 de polonezi arestati in strainatate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.