Liderul pesedistilor bucuresteni Sorin Oprescu a lansat ieri un atac dur la adresa presedintelui PSD Mircea Geoana, pe care l-a acuzat ca duce partidul pe o panta periculoasa. Oprescu a mai vorbit si despre "manevrele de culise" indreptate impotriva
Liderul pesedistilor bucuresteni Sorin Oprescu a lansat ieri un atac dur la adresa presedintelui PSD Mircea Geoana, pe care l-a acuzat ca duce partidul pe o panta periculoasa. Oprescu a mai vorbit si despre "manevrele de culise" indreptate impotriva sa, dupa ce si-a anuntat candidatura la sefia PSD. Liderul PSD a mai prezentat si motivele care l-au determinat sa candideze la presedintia partidului. "Indiferent de cate ori reporneste motoarele in partid, Mircea Geoana nu a gasit formula de redresare a PSD si duce partidul in jos, pe o panta periculoasa. Grav este ca pe parcursul ultimelor saptamani s-a desfasurat o campanie electorala mascata, in timpul careia s-au promis functii in schimbul voturilor", a spus Oprescu. Referindu-se la Geoana, Oprescu a spus ca acesta repeta greselile pe care liderii PSD le-au facut in perioada 2000-2004 si ca "nu e de mirare" ca actualul lider PSD nu inspira incredere opiniei publice, pentru ca nu se poate avea incredere intr-un "personaj politic care a stiut la vremea respectiva despre falsificarea sondajelor de catre PSD si nu a obiectat nici la partid, nici in public impotriva acestei practici". Liderul PSD Bucuresti a mai spus ca Geoana a acceptat dorinta lui Basescu de modificare a Constitutiei, pentru sistemul parlamentar unicameral, a luat decizia de a semna un acord cu PRM, a incurajat teza lui Basescu referitoare la anticipate, in conditii nefavorabile pentru PSD, decizia de numire a lui George Maior la SRI a fost luata sub presiunea Presedintiei, si-a etichetat proprii parlamentari drept "golani". "Un presedinte ales printr-un vot dirijat, golit de continutul democratic, nu-si poate castiga autoritatea nici in partid, nici in afara lui. <<Obligatiile>> lui Geoana, rezultate din aranjamentele de culise de la Congresul trecut, l-au transformat in prizonierul diverselor grupari", a mai acuzat Oprescu.
Mitrea si Hrebenciuc, centrele de putere
Pe de alta parte, Oprescu a denuntat luni seara, la o emisiune televizata, existenta unor centre de putere in PSD, de influenta, "care trag sforile" si care formeaza de fapt "echipa care l-a adus in 2005 pe Mircea Geoana la sefia partidului", nominalizandu-i pe Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc, Ioan Rus, Vasile Dancu. "Eu nu vreau sa ma lupt cu Mircea Geoana, ci cu niste mentalitati depasite pentru momentul pe care il parcurgem, cu niste oameni care au devenit centre de putere si de influenta in partid si care nu se mai dau dusi (...). Unul dintre ei este Viorel (nr Hrebenciuc), altul este Miron Mitrea", a sustinut Oprescu. Oprescu a mai spus ca fondatorul partidului, Ion Iliescu, a fost marginalizat in ultimii doi ani si ca acum este adus cu momele si sosonele ca sa fie pus presedinte.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.