"Intentionam ca printr-o Hotarare de Guvern sa cream inca cinci complexuri nationale la Bacau, Braila, Pitesti, Craiova si Baia Mare. Hotararea de Guvern e inaintata deja in lantul avizarilor", declara, luni, presedintele demisionar al ANS, Florian G
"Intentionam ca printr-o Hotarare de Guvern sa cream inca cinci complexuri nationale la Bacau, Braila, Pitesti, Craiova si Baia Mare. Hotararea de Guvern e inaintata deja in lantul avizarilor", declara, luni, presedintele demisionar al ANS, Florian Gheorghe. Initiativa ANS este aberanta, o incercare inexplicabila de a reinfiinta defunctele Intreprinderi de Administrare a Bazelor Sportive, incalcand principiul descentralizarii. Astfel, in loc sa se "improprietareasca" cluburile si federatiile sportive, autoritatile locale, proiectul cu pricina vizeaza formarea unor structuri intermediare, intre activitatea de performanta si forul care guverneaza activitatea sportiva din Romania. Mai mult, in documentul respectiv s-au strecurat greseli care denota o necunoastere crasa a realitatii din teren, dar si a legislatiei in vigoare. Iar proiectul la care se face referire vizeaza de fapt "infiintarea a zece complexuri sportive noi, prin reorganizarea patrimoniului institutiilor publice din subordinea ANS", conform notei de fundamentare. Cum o parte a acestor unitati se nasc prin comasare, dar in continuare isi pastreaza aceeasi titulatura, este clar ca structurile existente deja trebuie sa fie mai intai dizolvate. Tot printr-o HG. Si cu toate ca in viziunea celor care au gandit adanc actul respectiv nu se prevad fonduri financiare suplimentare, fiecare complex nou va trebui sa fie "dotat" macar cu un director si un contabil. Iar in cazul CSNB "Lia Monoliu" care va inghiti CSNB "Sala Polivalenta", din doi directori generali ar trebui sa ramana unul, eventualele concedieri de personal nevand un suport legal, conform Codului Muncii. Ciudat, Gheorghe nu a amintit nimic despre CSN "Bucovina" (poz. 9), din Vatra Dornei, unde vicepresdintele Liviu Cepoi detine mai multe investitii. Si pentru ca autorii sunt pe alocuri de-a dreptul hazlii, trebuie remarcat ca "Sala Polivalenta" din Capitala are ca locatie Parcul Tineretului, tot undeva in Parcul Carol existand Arenele Romane, cu toate ca adresa este Calea Piscului nr. 10, respectiv Cutitul de Argint, conform cadastrului si intabularii. Din superficialitate, patrimoniul Vacaresti, unde se va ridica o sala multifunctionala, a fost pur si simplu uitat. Proiectul cu pricina, la care se lucreaza de ceva timp, a fost trecut relativ sub tacere, putini fiind aceia care au avut acces la documente. Este si normal, pentru ca nici o structura din interiorul sportului, mai exact COSR sau federatii, nu sustin acest demers. In plus, la ora actuala, ANS se afla intr-o situatie delicata, de aproape trei luni postul de secretar general, cel care are un cuvant greu de spus in legatura inititiva, este vacant. Si asta pentru ca Gheorghe nu a anutat ANFP pentru a demara procedurile legale, iar momentan nu exista presedinte ANS.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.