NASA prevede stabilirea unei mici baze permanente pentru astronauti la polul sud al Lunii, in preajma anului 2020, proiect care va constitui o prima etapa din cadrul unui program ambitios de explorare umana a sistemului solar, a anuntat Agentia spati
NASA prevede stabilirea unei mici baze permanente pentru astronauti la polul sud al Lunii, in preajma anului 2020, proiect care va constitui o prima etapa din cadrul unui program ambitios de explorare umana a sistemului solar, a anuntat Agentia spatiala americana, transmite Reuters. Proiectul NASA, facut public dupa consultarea cu 13 alte agentii spatiale din lume, printre care si cea chineza, si cu companii private, prevede stabilirea unui avanpost lunar care sa fie o prima etapa pentru astronauti in drumul spre Marte. Colonia de pe Luna va permite extragerea de hidrogen si oxigen pentru producerea apei si a carburantului necesar pentru motoarele rachetelor. Asa cum este conceput in prezent, in prima etapa acest avanpost lunar va gazdui un echipaj de patru astronauti care vor efectua mai multe sejururi de cate o saptamana pana ce modulele de locuit si un sistem de electricitate performant vor permite prelungirea misiunilor pana la 180 de zile. Aceste misiuni vor ajuta la pregatirea si testarea tehnologiilor necesare calatoriilor pe Marte, conform unui comunicat NASA. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.