News Corp vrea sa opereze in China extinderea MySpace - un site care permite internautilor sa posteze propriile clipuri video, fotografii si bloguri - impreuna cu reprezentanta chineza a publisherului online International Data Group din Boston si cu fostul director executiv al operatorului de telefonie si internet, China Netcom Group, Edward Tian.
Surse familiare discutiilor, citate de WSJ vineri, au spus ca este foarte probabil ca Wendi Deng, sotia presedintelui News Corp, Rupert Murdoch, se va alatura consiliului de conducere al MySpace China.
Desi News Corp si-a anuntat public intentia de e extinde MySpace in China, surse apropiate companiei citate de WSJ spun ca inca nu a fost definitivata o intelegere.
Potrivit comentariilor WSJ, MySpace s-ar putea confrunta in China cu o competitie puternica si cu reglementari dure, mai ales ca si alti competitori de pe piata de internet din SUA se lupta pentru aceasta piata.
Serviciul online MySpace a fost fondat in iulie 2003 de catre americanul Tom Anderson, actualmente presedinte si CEO. Compania de marketing online Intermix Media - care a detinut partial actiuni in MySpace - a fost cumparata in 2005 de catre presedintele News Corporation, Rupert Murdoch, contra unei sume de 580 de milioane de dolari, dintre care aproximativ 327 de milioane reprezentau valoarea MySpace, conform unor specialisti de consultanta financiara.