Ieri, fostul hocheist
si-a facut bilantul
La aproape doi ani in fruntea ANS, conservatorul Florian Gheorghe a trebuit sa paraseasca fotoliul de sef. Cu toate ca rezultatele inregistrate in acest an au fost cele mai slabe din 1990 incoace,
Ieri, fostul hocheist
si-a facut bilantul
La aproape doi ani in fruntea ANS, conservatorul Florian Gheorghe a trebuit sa paraseasca fotoliul de sef. Cu toate ca rezultatele inregistrate in acest an au fost cele mai slabe din 1990 incoace, ieri, in singura conferinta de presa pe care a sustinut-o de la investirea in functie, Gheorghe a facut o declaratie ciudata: "Inainte de venirea mea, ANS era aproape de faliment. Totul era mort aici. Era foarte aproape ca agentia sa treaca la Ministerul de Interne, care nu este cel mai bun loc pentru sportul romanesc. Am reusit sa pastram agentia independenta", a precizat Gheorghe. Realitatea a demonstrat insa ca esecurile din plan sportiv s-au manifestat si in cele administrative, organizatorice si juridice, guvernarea fostului antrenor federal fiind asimilata cu una dintre cele mai negre perioade din lumea performantei noastre. Mai mult, oficialul ANS nu s-a sfiit sa sustina ca mandatul sau a avut si parti bune, dar si unele rele, fiind de parere ca inlocuitorul ar trebui sa continue proiectele pe care le-a inceput. Presedintele a adaugat ca sub mandatul sau ANS a inceput demersurile pentru crearea a cinci noi complexuri sportive nationale si comasarea altora. Ceea ce ar insemna una dintre cele mai mari aberatii, o revenire in actualitate a Intreprinderilor de Administrare a Bazelor Sportive, institutii falimentare inca din vremurile de trista amintire, o veriga intermediara nejustificata intre activitatea sportiva si ANS. "Intentionam ca printr-o Hotarare de Guvern sa cream inca cinci complexe la Bacau, Braila, Pitesti, Craiova si Baia Mare. Hotararea de Guvern e inaintata deja in lantul avizarilor", a precizat Gheorghe. Amintim ca fostul lider din Vasile Conta a provocat numeroase controverse in urma dezvaluirilor din mass-media legate de trecutul sau. In 1971 a fost retinut pentru acuzatia de viol in grup, iar in 2004, la varsta de 53 de ani, si-a luat licenta la Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport, specialitatea patinaj. Interimatul va fi asigurat de vicele Cepoi, unul dintre numele vehiculate pentru aceasta functie fiind cel al liberalului Bogdan Gheorghe, actualmente directorul general al Salii Polivalente Ioan Kunst Ghermanescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.