Fostul consilier ministerial Mihai Donciu, arestat in dosarul privatizarilor, contesta o Hotarare de Guvern care, desi nu a fost publicata in Monitorul Oficial, a fost invocata de catre procurori in propunerea de retinere a acestuia. Avocatul sau, Io
Fostul consilier ministerial Mihai Donciu, arestat in dosarul privatizarilor, contesta o Hotarare de Guvern care, desi nu a fost publicata in Monitorul Oficial, a fost invocata de catre procurori in propunerea de retinere a acestuia. Avocatul sau, Ion Marin, s-a prezentat ieri la Parchetul General pentru a cere lamuriri invocand faptul ca potrivit acestui act normativ, care nu a fost publicat in Monitorul Oficial, caracterul secret ar fi perceput ca si caracter confidential.
Tot in acest dosar, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins cererea formulata de Vadim Benyatov (foto), unul dintre cei patru arestati din "lotul Stancev", de anulare a interdictiei de parasire a Capitalei. Reprezentantul Parchetului General a cerut, in 30 noiembrie, ca instanta sa declare procesul fara obiect, deoarece interdictia nu mai exista, dupa ce judecatorii emisesera, in ziua anterioara, mandat de arestare preventiva pe numele lui Benyatov. Cristian Iordanescu, avocatul acestuia, a declarat ca nu exista nici macar o fila, in dosarul de spionaj, in care clientul lui sa fie incriminat. Cat despre convorbirile interceptate, la dosar ar fi anexate doar transcrierile a patru sau cinci discutii purtate de Benyatov cu sotia sa. Iordanescu a insistat pe discutarea contestatiei si declararea ei ca fiind nula. Procurorul prezent in sedinta din 30 noiembrie a dovedit ca nu cunostea dosarul, intrucat in primul sfert de ora al procesului a vorbit numai despre interdictia de parasire a tarii. (O.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.