Presedintele fratilor nostri de peste Prut i-a pus gind rau lui Mos Craciun. Vrea sa-l dezbrace de haina rosie pentru a-l imbraca intr-un cojoc traditional, pentru cap rezervindu-i o Ącaciula de cirlan".

Cum nu cunosc prea bine limba moldoveneasca nu stiu decit ca Ąpalitura de pedeapsa" inseamna lovitura de la 11 metri in fotbal, sper din tot sufletul ca, daca tot se incapatineaza, Vladimir Voronin sa-i puna Mosului pe cap o caciula din blana de miel, si nu de pui de cal.

Oricum, ambele variante sint de departe mai bune decit daca i-ar acoperi urechile cu o celebra Ącaciula ruseasca", de genul celor care ne-au crescut mari si fara sinuzite inainte de 1989. Dar sa-l lasam pe Mos Gerila, rachetul de la Chisinau, si sa ne concentram asupra unui alt Mos, Nicolae, cel care ar trebui sa vina diseara sa viziteze ghetutele cuminti.

Anul acesta, el ar trebui sa faca o exceptie si sa treaca si pe la cei care au calcat strimb. Prima pe lista, cu voia dumneavoastra, ar trebui sa fie Sulfina Barbu, careia Mosul sa-i umple cizmulitele cu toate gindurile bune ale soferilor care vor fi nevoiti sa plateasca inca 20 de centi la litrul de benzina, ca urmare a unei taxe de mediu.

Daca mai are timp, Mos Nicolae poate da o fuga si pina la Dan Voiculescu, a carui strategie de iesire de la guvernare pare sa fi esuat. Lui ar putea sa-i aduca in dar un parlament mic-mititel, cu prag de intrare de 1%, la care sa candideze ce mai ramine din PC.