Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei s-a calificat in play-off-ul Campionatului Mondial din 2007, dupa ce a castigat lejer turneul preliminar gazduit pana ieri de Sala Sporturilor "Traian" din Rm. Valcea. In ultima zi a competitiei, trico
Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei s-a calificat in play-off-ul Campionatului Mondial din 2007, dupa ce a castigat lejer turneul preliminar gazduit pana ieri de Sala Sporturilor "Traian" din Rm. Valcea. In ultima zi a competitiei, tricolorele pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au invins si selectionata Portugaliei, cu 32-25 (14-15), si s-au clasat pe prima pozitie, cu punctaj maxim.
Dupa ce au trecut lejer de reprezentativele Italiei, cu 48-15, Azerbaidjanului, cu 46-21, si Islandei, cu 40-29, ieri dimineata, in derby-ul grupei preliminare, handbalistele noastre au reusit sa-si conserve invincibilitatea si in fata Portugaliei, de care au trecut cu 32-25. Dupa o prima repriza echilibrata, in care oaspetele nu s-au lasat deloc impresionate de cartea de vizita a tricolorelor si au terminat in avantaj, a urmat o repriza secunda in care detinatoarele argintului mondial au declansat un tavalug greu de stavilit, demonstrandu-si adevarata valoare. Cu Steluta Luca (12 goluri) in zi de gratie, echipa noastra a revenit de la vestiare mult mai decisa sa-si adjudece biletele pentru barajul mondial si a preluat initiativa, spre satisfactia celor aproape 1500 de spectatori prezenti in tribunele Salii Sporturilor din Rm. Valcea. Astfel, dupa cel mai echilibrat meci al tricolorelor in turneul preliminar, Romania se califica in play-off-ul Mondialelor din Franta, urmand sa joace, in iunie 2007, in cadrul unui baraj programat sa se dispute in dubla mansa, care va acorda cate o viza pentru turneul final. "Ma bucur ca am terminat cu bine acest turneu si ne-am indeplinit obiectivul", a declarat, la final, "veterana" Steluta Luca, cea mai buna marcatoare a echipei noastre, alaturi de Ardean-Elisei (6) si Maier (4). "Toate fetele au fost admirabile in ultimele doua meciuri. Au dat dovada de caracter, desi au fost foarte obosite, jucand cu echipa nationala 19 meciuri de la prima reunire. Cea mai importanta lectie invatata a fost aceea ca trebuie sa joace pana la fluierul final", a spus la final antrenorul Gheorghe Tadici, adaugand ca nationala feminina va incerca sa-si atinga obiectivele pas cu pas. "Nu mai traim vremurile in care putem vorbi de favorite certe sau outsidere. Incercam acum sa ne atingem obiectivele pas cu pas. Acest turneu a fost primul, iar pe al doilea, barajul, am incredere ca-l vom trece cu bine. Pasul trei va fi Campionatul Mondial, iar urmatorul participarea la Jocurile Olimpice si obtinerea unui rezultat cat mai valoros", a concluzionat Tadici.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.