Minerii din Valea Jiului au sanse mari sa lucreze in SUA si Canada, dupa ce o firma specializata in plasarea fortei de munca din Cluj le-a oferit ortacilor cateva mii de contracte in constructii.
Minerii s-au dovedit extrem de interesati
Minerii din Valea Jiului au sanse mari sa lucreze in SUA si Canada, dupa ce o firma specializata in plasarea fortei de munca din Cluj le-a oferit ortacilor cateva mii de contracte in constructii.
Minerii s-au dovedit extrem de interesati de a lucra peste ocean, unde ar avea ocazia sa ajunga la inceputul anului 2007. Reprezentantii firmei Ameritrex Romania, specializata in programe de munca in SUA si partener al unei firme de avocatura din SUA, au luat ieri, la Petrosani, un prim contact cu minerii activi, dar si cu cei disponibilizati, in cadrul unui traning, unde ortacilor le-au fost prezentate metodele si tehnicile de lucru, terminologia si normele de siguranta in munca, pe care se pune mare accent in SUA. Directorul de programe Ameritrex Romania, Simion Boldea, a declarat ca dupa aceasta initiere urmeaza ca in maximum doua saptamani angajatorul american sa aiba un prim interviu, iar in maximum trei luni minerii sa lucreze in SUA. "Acum, minerii au aflat, practic, ce inseamna deplasarea in SUA sau in Canada, cu contracte pe maxim zece luni din an, respectiv trei ani in Canada. I-am familiarizat cu cerintele, iar daca cererea va fi mare vom organiza si cursuri pentru limba engleza si la sfarsitul lui ianuarie ori in februarie vor putea sa plece", a declarat, pentru Mediafax, Simion Boldea, director de programe Ameritrex Cluj. In functie de modul cum vor sti "sa se vanda", minerii vor avea de platit pentru toate formalitatile, inclusiv viza, taxele de ambasada si biletul de avion, de la 1000 de dolari pana la 3000 de dolari. In schimbul muncii prestate, ortacii din Valea Jiului pot castiga in SUA de la opt-noua dolari pe ora pana la 15 dolari pe ora, iar in Canada de la 20 de dolari pe ora. Locurile de munca sunt in domeniul constructiilor, iar reprezentantii firmei americane spun ca minerii au fost alesi pentru ca au calificari si pentru ca se mizeaza pe faptul ca, "daca au lucrat in mina, atunci cu siguranta vor face fata pe un santier". (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.