Kazahstanul, unde filmul "Borat" a provocat furie din pricina prezentarii tarii ca un loc inapoiat, cu oameni depravati si obiceiuri respingatoare, cunoaste deja o crestere a numarului de turisti, curiosi sa vada cum este de fapt acest stat din Asia
Kazahstanul, unde filmul "Borat" a provocat furie din pricina prezentarii tarii ca un loc inapoiat, cu oameni depravati si obiceiuri respingatoare, cunoaste deja o crestere a numarului de turisti, curiosi sa vada cum este de fapt acest stat din Asia Centrala, relateaza The Sunday Times. Sacha Baron Cohen, creatorul si interpretul personajului Borat, un jurnalist kazah, ar putea sa fi facut, totusi, si ceva in beneficiul Kazahstanului. Saptamana trecuta, firma americana de turism Hotel.Com a inregistrat o crestere de 300% a cautarilor online de locuri de cazare in capitala Astana, desi, dupa cum a avertizat ultima editie a ghidului Lonely Planet dedicat Asiei Centrale, faptul ca hotelurile fac rezervari nu inseamna ca ele si exista. Agentii de turism americani si britanici spun ca numarul celor care se intereseaza de Kazahstan a crescut in ultima luna, de cand filmul a avut premiera. "Sunt tot felul de aventurieri din generatia <<baby boomer>>, cu timp si bani, care privesc Kazahstanul ca o noua frontiera", a spus un agent de turism. Ambasada Kazahstanului la Washington spune ca a primit o suta de telefoane pe saptamana de la americani in cautare de sfaturi despre cum pot vizita tara pe care "Borat" o infatiseaza ca un loc unde legaturile incestuoase sunt comune si unde oamenii beau urina de cal. Roman Vassilenko, secretar de presa la ambasada, nu se mai amuza cand americanii intreaba daca este intr-adevar posibil sa cumpere o mireasa kazaha cu 15 galoane de pesticid. Anticipand o crestere a numarului de turisti, casele de schimb valutar Travelex din Marea Britanie au comandat echivalentul in tenge, moneda din Kazahstan, a 500.000 de lire sterline. Si in Kazahstan, unele firme de turism s-au gandit sa profite de pe urma filmului "Borat". Sayat Tours din Alma Ata, cel mai mare oras si fosta capitala a tarii, a lansat turul "Kazahstan vs Boratstan", pentru a-i ajuta pe occidentali sa capete "invataturi" de care toti "sa profite".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.