Curtea de Conturi a Romaniei a descoperit ca Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap a acordat fonduri unor organizatii nonguvernamentale, cu incalcarea flagranta a legii. Desi a fost sesizat din timp, Parchetul Curtii Supreme de Justitie
Curtea de Conturi a Romaniei a descoperit ca Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap a acordat fonduri unor organizatii nonguvernamentale, cu incalcarea flagranta a legii. Desi a fost sesizat din timp, Parchetul Curtii Supreme de Justitie n-a blocat irosirea a peste un milion de euro. In urma investigatiilor ZIUA din vara acestui an, impreuna cu Marian Minculescu, presedintele Societatilor Handicapatilor Locomotor din Romania (SHLR), si Curtea de Conturi au ajuns la concluzia ca o mare parte din fondurile destinate acestor oameni aflati in nevoie au fost acordate ilegal. Astfel, asociatii nonguvernamentale - care n-au nici in clin, nici in maneca cu persoanele cu handicap - au beneficiat ilegal de finantari din partea ANPH. In legatura cu acest aspect, Minculescu ne-a declarat: "Am fost anuntat ca dosarul penal a plecat la 2 noiembrie anul curent spre Parchet, asteptandu-se o solutie in acest caz. Cunoscand situatia in detaliu, ma indoiesc ca procurorul care instrumenteaza dosarul ar putea hotari altceva decat inceperea urmaririi penale. De asemenea, pe 6 decembrie va fi primul termen de judecata in cel de-al doilea proces pe care l-am intentat ANPH, in baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public si a Legii 350/2005, privind regimul finantarilor nerambursabile."
Directorul Directiei de Integrare Europeana din cadrul ANPH este cercetat penal, fiind acuzat ca a aprobat ilegal finantarea de la buget a doua proiecte, au informat sambata surse din Politie, Adrian Mandroiu fiind invinuit de abuz in serviciu contra intereselor publice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.