Cel mai tanar barbat din China, care a intrat anul trecut in topul celor mai bogate 400 de persone din China - clasament realizat de revista Forbes - a fost condamnat, la inchisoare pe viata, pentru frauda, relateaza Reuters. Zhou Yiming, de 32 de an
Cel mai tanar barbat din China, care a intrat anul trecut in topul celor mai bogate 400 de persone din China - clasament realizat de revista Forbes - a fost condamnat, la inchisoare pe viata, pentru frauda, relateaza Reuters. Zhou Yiming, de 32 de ani, a falsificat rapoarte financiare pentru a imprumuta 48 de milioane de dolari de la trei banci, iar ulterior a achizitionat 28 la suta din actiunile unei companii de utilitati publice, relateaza agentia de stiri Xinhua. In China, se desfasoara mai multe operatiuni care au ca scop eliminare a coruptiei din randul oficialilor, despre care partidul comunist a spus ca este atat de raspandita, incat ii pune in pericol credibilitatea. Zhou a achizitionat aproape 69 de milioane de dolari prin intermediul actiunilor detinute la compania care alimenta cu apa, electricitate si gaz aproape 3,8 milioane de rezindenti. Curtea din sud-vestul provinciei Sichuan i-a confiscat lui Zhou proprietatile si i-a condamnat pe alti cinci complici de-ai acestuia la pedepse cu inchisoarea intre trei si cinci ani. Potrivit sursei citate, condamnatul va face apel. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.