Captura de proportii la vama din Calafat: doi bulgari au fost prinsi cu cel mai mare transport ilegal de armament din acest an. Aproape o suta de tevi de mitraliera si peste 3000 de benzi si cutii de cartuse de contrabanda au fost gasite intr-un T
Captura de proportii la vama din Calafat: doi bulgari au fost prinsi cu cel mai mare transport ilegal de armament din acest an. Aproape o suta de tevi de mitraliera si peste 3000 de benzi si cutii de cartuse de contrabanda au fost gasite intr-un TIR bulgaresc.
Constadin Ivanov Bodurov (49 de ani) si Chesliev Seydi Yusmenov (42 de ani) au fost "dibuiti", sambata la pranz, de vamesii si politistii de frontiera romani. Cei doi au declarat ca transporta "cinci cutii de lemn si noua paleti" pentru o firma din Bulgaria. Transportul trebuia sa ajunga tocmai in Finlanda, asa cum reiese din actele prezentate de bulgari. "Vamesilor si politistilor li s-a parut ciudat ca cei doi voiau sa ajunga in Finlanda doar cu cinci cutii de lemn si noua paleti. Asa ca s-a trecut la verificarea incarcaturii", a declarat pentru ZIUA Fabian Badila, purtator de cuvant al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera Romane (IGPFR). In TIR, oamenii legii au descoperit 99 de tevi de mitraliera, calibrul 7,62, 1650 de cutii metalice pentru benzi de cartuse si alte 1650 de astfel de benzi. Componentele de armament au fost retinute si predate IJP Dolj. Cei doi bulgari au fost retinuti pentru 24 de ore. Ieri, procurorii DIICOT au propus arestarea preventiva a lui Bodurov si a lui Yusmenov. Judecatorii Tribunalului Dolj au emis pe numele acestora mandate de arestare pentru o perioada de 29 de zile pentru "contrabanda calificata, folosirea la autoritatea vamala a unor acte nereale si nerespectarea regimului armelor si munitiilor". "Pedeapsa pentru contrabanda este de pana la 12 ani de inchisoare", a mai precizat Fabian Badila.
Petrisor CANA


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.