Pe linga comportamentul lui Traian Basescu, atitudinea lupilor tineri din politica seamana, mai degraba, cu lamentarea celor trei purcelusi ce-si fac case din chirpici.

Putine sint momentele in care comportamentul unui politician dezbr
Pe linga comportamentul lui Traian Basescu, atitudinea lupilor tineri din politica seamana, mai degraba, cu lamentarea celor trei purcelusi ce-si fac case din chirpici.

Putine sint momentele in care comportamentul unui politician dezbraca fara menajamente imaginea sa publica si lasa vederii un trup gol, de fiinta care actioneaza din instinct. Din acest punct de vedere, saptamina trecuta a reprezentat un adevarat striptease politic. Cu sotia la brat, Traian Basescu a fost pus intr-o situatie din care putea sa iasa prost, dar pina la urma a iesit foarte bine. Si asta pentru ca a reactionat exact asa cum ii este natura. Cistiga bataliile speculind greselile adversarilor. Ludovic Orban a venit cu nonsalanta sa il salute in multimea adunata de 1 Decembrie in Piata Universitatii, insa el a refuzat categoric o stringere de mina. De altfel, dupa comportamentul public agresiv al presedintelui PNL Bucuresti, un caracter orgolios nu putea accepta banalitatea unui gest formal. Formal, insa totusi elegant. Orban si Basescu nu se cunosc de ieri, de azi. Macar pentru campaniile electorale in care au luptat alaturi, o stringere de mina nu ar fi fost o insulta grosolana. In acest moment, Basescu a fost badaran. Numai ca, lasind aspectul unui om politicos, Ludovic Orban a facut o greseala elementara pentru cineva care crede in eticheta, mai mult decit in diferentele de ordin politic. A vrut sa il salute pe presedintele statului, dar a uitat complet de nevasta acestuia. Si, dintr-o data, a pierdut avantajul pe care-l obtinuse din refuzul lui Basescu. Presedintele l-a impuns in coaste, nu cu o sula, ci cu un steag, si i-a aratat obrazul. A speculat prompt greseala facuta, la fel ca in toata cariera sa politica. Asa e felul sau de a se impune. Calci pe bec, te taxeaza.

Daca gestul lui Basescu a venit firesc, mai putin sincer a fost comportamentul altor trei politicieni cu ocazia unei vizite facute printre studentii caministi. Bogdan Olteanu, Victor Ponta si Cozmin Gusa nu au avut nici o problema in a se intelege de minune, dupa ce in Camera Deputatilor isi sar unul altuia la beregata. Mereu atenti sa nu faca vreo gafa in fata jurnalistilor, ei au actionat tot din instinct. Si din instinct au construit ceva fals. O imagine petru cei care ii voteaza. Atit. Pentru ca, probabil, doar atit conteaza pentru ei. Aidoma celor trei purcelusi din poveste, ei s-au balacit impreuna in namolul din care isi aleg chirpiciul pentru constructiile lor politice, deoarece inca nu au descoperit existenta caramizilor. Cu toate ca lupul exista deja. Nu ca semn al raului, ci al experientei. Ride hahait si se uita chioris. Cind sufla, stie ca purcelusii vor ramine fara case. Lui nu-i este rusine de naravul sau si se comporta ca atare. Iar din godaci nu poti face, peste noapte, lupi tineri care sa caute conducerea haitei si detronarea masculului alfa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.