Platformistii lui Theodor Stolojan au iesit ieri la rampa si au emis, la unison, prognoze apocaliptice privitoare la cat mai are de trait Cabinetul Tariceanu amenintand ca sustinatorii Platformei vor ataca in curand la varful PNL. Fostul Consilier
Platformistii lui Theodor Stolojan au iesit ieri la rampa si au emis, la unison, prognoze apocaliptice privitoare la cat mai are de trait Cabinetul Tariceanu amenintand ca sustinatorii Platformei vor ataca in curand la varful PNL. Fostul Consilier al Cotrocenilor a avertizat ca sustinatorii Platformei vor mai astepta putin timp un raspuns "onest" din partea premierului si ca pregatesc masuri "radicale".
Portavocea platformista din Neamt, Gheorghe Stefan - alias "Pinalti" - a indemnat in termeni pitoresti la inceperea "revolutiei" in PNL, al carei punct de plecare trebuie sa fie meleagurile moldovene. Pinalti a militat ca nucleul revoltei sa fie Suceava, dupa un model voevodal, motivand ca urbea a fost cetatea de scaun a lui Stefan cel Mare. Pe de alta parte, liberalul moldovean a opinat ca PNL ar trebui sa se intituleze, mai nou, Partidul Comunist. Nici ex-ministrul Flutur nu s-a lasat mai prejos si a lansat, in termeni ironici, un atac la adresa liberalilor aflati la putere. El a insistat ca, in prezent, PNL se comporta ca o "cetate asediata de bau-bau de la Cotroceni" care cocheteaza cu o apropiere de fostii lideri ai CDR. "Liderii actuali ai PNL fac salturi mortale alaturi de Constantinescu si Ciuvica, in conditiile in care am incercat sa scapam de stigmatul CDR. PNL se comporta ca o cetate asediata de bau-bau de la Cotroceni sau de alti dusmani externi. Nu se poate face politica cu patura in cap si in defensiva", a declarat Flutur, citat de Mediafax. El a apreciat ca PNL "nu mai poate trai din pensia de urmas a Bratienilor" si in iluzia ca "postasul suna o data la patru ani sa aduca aceasta pensie". "Diferenta dintre actuala conducere a PNL si Bratieni este ca Bratienii au reusit sa faca un partid mare si actuala conducere a PNL sa-l ingroape", a mai spus Flutur, criticand in termeni duri actuala conducere a partidului.
De partea cealalta a baricadei, Ministrul Culturii Adrian Iorgulescu (PNL) i-a catalogat drept "imorali" pe reprezentantii Platformei, reiterand faptul ca scopul principal al exclusilor este distrugerea PNL. De asemenea, facand o trimitere voalata la presedintele Traian Basescu, ministrul a insistat ca "platformistii" nu fac nimic altceva decat sa raspunda unor comenzi date "din exterior".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.