In Franta, incepand cu anul 2007, cu un euro vor putea fi cumparate cinci prezervative. Ieftine, dar si usor de procurat. Adica de peste tot: din farmacii, chioscuri, licee... qMinistrul francez al Sanatatii, Xavier Bertrand, a anuntat ca din 2

In Franta, incepand cu anul 2007, cu un euro vor putea fi cumparate cinci prezervative. Ieftine, dar si usor de procurat. Adica de peste tot: din farmacii, chioscuri, licee...

qMinistrul francez al Sanatatii, Xavier Bertrand, a anuntat ca din 2007 va fi lansata campania ""Prezervativul de 20 de centime de euro"". Campania are ca scop stoparea extinderii bolilor cu transmitere sexuala mai ales la nivelul adolescentilor. De aceea, actiunea are ca loc prioritar de derulare printre liceeni in licee. Cu un euro vor putea fi cumparate cinci prezervative. Nu numai ca e ieftin, dar prezervativul va putea fi usor de procurat de la chioscurile de presa, farmacii, licee, tutungerii, discoteci, sali de cinema, spitale si alte unitati sanitare. A cumpara prezervativul din acelasi loc de unde iti cumperi zilnic ziarul, revista preferata sau jocul Tac-o-Tac, cu audienta tv maxima la ora actuala, ar trebui sa fie o practica obisnuita, sugereaza autoritatile sanitare franceze.

COMPORTAMENTE. Cercetatorii de la School of Hygiene and Tropical Medicine din Londra au studiat comportamentele sexuale asa cum rezulta din aproximativ 250 de studii realizate pe esantioane reprezentative de tineri din intreaga lume. Cercetatorii londonezi au stabilit o serie de similitudini de comportament la tinerii din diferite tari, cu varste sub 25 de ani. Astfel, utilizarea prezervativului este adesea asociata cu lipsa de incredere intre parteneri sau dimpotriva cu un plus de experienta, aspect care in general este favorabil barbatului, dar privit cu ochi ciudati cand este vorba de femei.

De asemenea, studiile demonstreaza ca sexualitatea se instaleaza la varste din ce in ce mai mici. Pentru a preveni experiente triste din cauza lipsei de informatii adecvate, se impune ca scoala sa acorde un loc prioritar educatiei sexuale.

REVENIRE. Dupa 2000, in intreaga Europa se observa o revenire in forta a bolilor cu transmitere sexuala. Ele lovesc in special in comunitatile de adolescenti, iar fenomenul ia proportiile unei epidemii in comunitatile de homosexuali din Marea Britanie, Norvegia, Olanda... Specialistii pun pe seama scaderii vigilentei in ceea ce priveste pericolul bolilor venerice atat in scoli, cat si in familie.

PAZA BUNA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.