Utilizarea petardelor si a pocnitorilor, cu exceptia evenimentelor festive organizate de firme la sarbatori proprii, devine, incepind de anul acesta, infractiune. Noua lege in domeniul pirotehnic se aplica incepind cu 2 decembrie, dupa cum a declarat
Utilizarea petardelor si a pocnitorilor, cu exceptia evenimentelor festive organizate de firme la sarbatori proprii, devine, incepind de anul acesta, infractiune. Noua lege in domeniul pirotehnic se aplica incepind cu 2 decembrie, dupa cum a declarat ieri comisarul-sef Niculae Marinescu, seful Directiei arme, explozivi si substante toxice a Inspectoratului General al Politiei Romane, in cadrul unei conferinte de presa. Atit persoanelor care detin si folosesc, cit si celor care comercializeaza obiecte pirotehnice nu li se vor aplica amenzi, ci pedepse cu inchisoarea cuprinse intre trei luni si un an. Decizia a fost luata in urma celor 420 de incidente din 2005, care s-au soldat cu doi morti si mai multi raniti. (P.S.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.