Autoritatile americane au pus sub acuzare un tanar din Arad care ar fi patruns ilegal in retele de computere de la NASA, Marina Militara si Departamentul american pentru Energie. Potrivit unui comunicat din partea Procuraturii Federale, Victor

Autoritatile americane au pus sub acuzare un tanar din Arad care ar fi patruns ilegal in retele de computere de la NASA, Marina Militara si Departamentul american pentru Energie.

Potrivit unui comunicat din partea Procuraturii Federale, Victor Faur (26 ani) este lider al unui grup de hackeri intitulat ""WhiteHat Team"", computerele ""sparte"" fiind transformate in ""unelte pentru chat-room, in cadrul grupului de cyberinfractori"".

Autoritatile americane spun ca intruziunile informatice si pierderile de date au cauzat pagube de aproximativ 1,5 milioane de dolari. Faur va fi adus in Los Angeles si risca 54 de ani de inchisoare daca va fi condamnat pentru acuzatiile aduse.
De asemenea, el este anchetat si de autoritatile din Romania, pentru alte acuzatii. In SUA exista zece capete de acuzare impotriva sa. Retelele afectate erau folosite pentru a colecta, pastra si analiza informatii stiintifice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.