""Vanatoare de romani"". Asa caracterizeaza conationalii nostri din peninsula operatiunile desfasurate in ultima perioada de politia italiana in cateva cartiere ale Romei. Ultimele saptamani au fost de groaza pentru romanii din cateva cartier
""Vanatoare de romani"". Asa caracterizeaza conationalii nostri din peninsula operatiunile desfasurate
in ultima perioada de
politia italiana in cateva cartiere ale Romei.


Ultimele saptamani au fost de groaza pentru romanii din cateva cartiere ale Romei. Politia italiana a dat startul unei ample operatiuni antiimigranti, facand razii peste razii in special in cartierele Borghesiana, Casilino, Predestino, Grotta Celloni. Cei vizati sunt romanii, inclusiv cei care au acte in regula, relateaza site-ul Stranieri in Italia, potrivit Mediafax. Campania a starnit revolta imigrantilor si a celor care ii reprezinta. Se pomeneste deja de ""vanatoare de romani"" si de ""campanie de epurare etnica"". ""Majoritatea persoanelor care au fost expulzate lucreaza, platesc chiria si incearca sa se puna in regula cu documentele. Actele recente de represiune sunt in contrast net cu politica declarata de primire si de integrare a strainilor care contribuie la prestigiul Italiei, politica sustinuta public de actualul Guvern"", a spus Gabriel Rusu, consilier adjunct la primaria Romei. El a precizat ca unii dintre romani au primit decret de expulzare doar pentru ca nu aveau asupra lor permesso di soggiorno (permis de sedere), autoritatile italiene refuzand sa verifice daca stateau sau nu legal acolo.
Descinderile politistilor si carabinierilor au loc si in plina noapte, atat in locuinte, cat si in gari, metrou si fabrici. ""Mai mult, cateodata sunt tinuti mai multe zile, uneori fara a li se da de mancare sau de baut. Faptul reprezinta o incalcare a libertatii personale, in special pentru ca le este interzis sa comunice cu exteriorul sau sa-si contacteze avocatul. Raman si zile intregi, in conditii neomenesti, si sunt repatriati cu forta"", a spus si presedintele Partidului Romanilor din Italia, Giancarlo Germani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.