TARG DE CARTE. Ieri, la Frankfurt, s-a deschis a 59-a editie a Targului international de Carte. Invitatul de onoare este cultura catalana, conside­rata reprezentativa pentru ca limba catalana se vorbeste nu numai in Spania, dar si in Andor
TARG DE CARTE. Ieri, la Frankfurt, s-a deschis a 59-a editie a Targului international de Carte. Invitatul de onoare este cultura catalana, conside­rata reprezentativa pentru ca limba catalana se vorbeste nu numai in Spania, dar si in Andorra, regiunea Roussillon din Franta si orasul italian Alghero din Sardinia. O atentie deosebita este acordata anul acesta continentului african, publicului oferindu-i-se o serie de prezentari de carte, workshop-uri, intalniri cu scriitori de limba africana etc. Romania s-a prezentat cu tema "Scriitorii romani citesc la Frankfurt". Programul cuprinde, pe langa prezentarea a 30 de edituri, si lecturi bilingve, relateaza Rompres. Potrivit traditiei, Asociatia Editorilor si Librarilor Germani atribuie, la fiecare editie a targului, Premiul Pacii, in valoare de 25.000 de euro, pentru personalitatea "care a contribuit remarcabil la realizarea ideii de pace prin activitatea sa". Anul acesta, premiul va fi inmanat istoricului israelian Saul Friedländer (75 de ani), considerat unul dintre cei mai importanti cercetatori ai istoriei Holocaustului. Friedländer a devenit cunoscut inca din 1965, o data cu publicarea lucrarii "Pius al XII-lea si cel de-al Treilea Reich".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.