Primul spectacol din seria ""World Music Masters"" va avea loc la 7 decembrie, va avea cap de afis Fanfara Ciocarlia si va beneficia de participarea unor nume celebre ale muzicii traditionale tiganesti: Esma Redzepova (Macedonia), Jony Iliev (Bulgari

Primul spectacol din seria ""World Music Masters"" va avea loc la 7 decembrie, va avea cap de afis Fanfara Ciocarlia si va beneficia de participarea unor nume celebre ale muzicii traditionale tiganesti: Esma Redzepova (Macedonia), Jony Iliev (Bulgaria), Kaloome (Perpignan, Franta).

NUMARUL 1. De-a lungul unei cariere de aproape jumatate de secol, binecunoscuta interpreta Esma Redzevopa a sustinut 8.000 de concerte in peste 30 de tari, a primit titlul de ""Regina Muzicii Tiganesti"" in India (1976) si a fost declarata ""Artistul de muzica tiganeasca al secolului"" la Moscova in anul 2000. Nascuta in 1943, la Skopje, capitala Macedoniei, Esma Redzepova si-a inceput cariera la varsta de 14 ani, cand a castigat un concurs de talente, organizat de Radio Skopje.
In public se afla si celebrul muzician Stevo Teodosievski, care i-a remarcat talentul si i-a cerut tatalui ei permisiunea de a o lua pe Esma in turnee, alaturi de grupul sau.

IN BALCANI. Sapte ani mai tarziu, Stevo i-a devenit sot, iar Esma era deja considerata una dintre cele mai celebre voci din zona Balcanilor. Concertul de la 7 decembrie, oferit de Rompetrol si organizat de Emag!c Entertainment, se va desfasura la Sala Palatului din Bucuresti incepand cu ora 20:00. Biletele costa 30, 45, 60, 80 si 100 RON si pot fi achizitionate din magazinele Diverta, Sala Palatului si la www.myticket.ro.

EXUBERANTA
""Castigatoare a premiului BBC World Music 2006,
Fanfara Ciocarlia este de o
exuberanta stralucitoare"",
spune Los Angeles Times, sunt numiti ""diavoli ai
vitezei"" de New York
Times, iar Goran Bregovici
o considera ""Cea mai
buna fanfara din lume!""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.