OMV a anuntat ca a trimis Ministerului Economiei un acord oficial pentru publicarea contractului de privatizare a Petrom, informeaza un comunicat al companiei. ""Confirmam faptul ca OMV a trimis deja un acord oficial pentru publicarea contractu

OMV a anuntat ca a trimis Ministerului Economiei un acord oficial pentru publicarea contractului de privatizare a Petrom, informeaza un comunicat al companiei.

""Confirmam faptul ca OMV a trimis deja un acord oficial pentru publicarea contractului de privatizare a Petrom. Contractul este expresia rezultatului unui proces de negociere foarte deschis, transparent si supravegheat indeaproape, intre Guvernul Romaniei si OMV, respectand standardele internationale"", mentioneaza documentul, citat de agentia NewsIn.

Ieri, la un moment dat, cinci dintre cele opt persoane invinuite de spionaj economic si/sau tradare - Stamen Stanchev, Dorinel Mucea, Radu Donciu, Mustafa Oral si Vadim Benyatov - se aflau simultan la sediul DIICOT. Un alt invinuit, Robert Marius Neagoe, nu era prezent, dar avocatul sau, Marian Nazat, a intrat si el la Parchetul General. Vadim Benyatov - responsabilul in cadrul Credit Suisse First Boston Europe Ltd. Londra, pentru problemele privind pietele de energie - a declarat ca are contracte in foarte multe tari, dar ca pana acum, in niciuna dintre ele nu ar fi fost acuzat de spionaj.
La randul sau, Mustafa Oral s-a declarat surprins de acuzatiile de spionaj, precizand ca nu intelege ce anume a facut ca sa fie acuzat ca este spion. Mustafa Oral este, conform propriilor declaratii, bun prieten cu Stamen Stanchev, cei doi cunoscandu-se din 1994.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.