Primarul Andrei Chiliman s-a vazut la televizor spargind bordurile de marmura si pavelele puse de Gigi Becali.

Zeci de muncitori, o mina de inspectori si citeva utilaje au inceput ieri sa scoata bordurile de marmura si pavajul puse ilegal de Gigi Becali in fata unui imobil cumparat pe Aleea Alexandru. Omul de afaceri a fost amendat, saptamina trecuta, de Primaria Sectorului 1 cu un miliard de lei pentru „lucrari neautorizate pe domeniul public al sectorului 1 in zona protejata", potrivit lui Andrei Chiliman, primarul sectorului 1. In plus, acesta a fost somat ca in 72 de ore, de la ora constatarii, sa aduca trotuarul la starea initiala. Desi termenul a expirat vineri dimineata, utilajele si oamenii primariei s-au deplasat abia ieri, in jurul orei 9.00, sa-l „execute silit" pe contravenient. „Costurile de refacere vor fi suportate tot de domnul Gigi Becali. Ele se ridica la aproximativ 300 de milioane de lei vechi", a explicat Andrei Chiliman.

Becali a dat cu ranga

La actiune a asistat si Gigi Becali, care in loc sa conteste actiunea a pus mina pe o ranga si a inceput sa sparga dalele tipind la reprezentantii primariei: „Nici la demolat nu va pricepeti, sclavilor!".

Pe de alta parte, autoritatile recunosc ca trotuarul din fata casei, cit si bordurile trebuiau refacute inca de la sfirsitul lui octombrie, conform programului de reabilitare a bordurilor si a trotuarelor al Primariei Sectorului 1. Gigi Becali mai are de rezolvat inca o problema cu primaria de sector. „Omul de afaceri ar urma sa mai primeasca o amenda pe motiv ca si-a construit ilegal o intrare la casa din Aleea Alexandru nr. 1-3, demolind o parte din zidul dinspre Bulevardul Aviatorilor", a declarat Andrei Chiliman.