Asa cum anunta intr-un interviu acordat ziarului Ziua in urma cu doua saptamani, primarul Liviu Negoita si-a propus sa instituie reguli pentru civilizarea soferilor care ocupa parcajele de resedinta care nu le apartin, sau isi lasa masinile aiurea pe
Asa cum anunta intr-un interviu acordat ziarului Ziua in urma cu doua saptamani, primarul Liviu Negoita si-a propus sa instituie reguli pentru civilizarea soferilor care ocupa parcajele de resedinta care nu le apartin, sau isi lasa masinile aiurea pe banda intai a carosabilului. Aceste noi reguli vor fi aplicate incepand de la 1 decembrie.
Liber la sanctiuni
"Am amenajat peste 5500 de parcari de-a lungul bulevardelor, acestea fiind cu caracter public, liber. Cei care vor bloca traficul, parcand neregulamentar, vor fi sanctionati", si-a argumentat Negoita decizia.
Edilul a obtinut acceptul Consiliului local, la sfarsitul saptamanii trecute, asupra proiectului de Hotarare care prevede, in sinteza, urmatoarele reglementari: vehiculele parcate neregulamentar pe partea carosabila si care blocheaza sau ingreuneaza circulatia rutiera vor fi ridicate si depozitate in locuri special amenajate; timpul legal de stationare acceptat este de cel mult 5 minute; ocuparea abuziva a unui loc de parcare de resedinta de catre un detinator al unui vehicul fara autorizatie de parcare atrage ridicarea, transportul si depozitarea vehiculului; constatarea ocuparii unui loc de parcare fara autorizatie revine Politiei Comunitare Sector 3, se poate face din oficiu sau la sesizarea telefonica sau in scris la Dispeceratul Primariei Sector 3; ridicarea, transportarea, depozitarea si eliberarea vehiculelor se executa numai de catre agentul economic care a obtinut atribuirea contractului de achizitie publica; perioada maxima de depozitare este de 6 luni; dupa aceasta se va trece la valorificarea vehiculelor abandonate, in regimul Legii 421/2002.
Amenzi si taxe
Amenzi si taxe aplicate pentru parcare neregulamentara: taxa de ridicare pentru vehicul/remorca - 200 RON; taxa de transport pentru vehicul/ remorca - 200 lei; Taxa de depozitare pentru vehicul/zi - 300 lei; Taxa de depozitare pentru remorca/zi - 400 lei. Cetatenii pot semnala cazuri de autovehicule parcate neregulamentar la urmatoarele numere de telefon: 9543 - Dispecerat Politia Comunitara Sectorul 3; 9854 - Dispecerat Primaria Sectorului 3; Biroul Parcari - Str. Lucretiu Patrascanu nr. 3-5, tel. 340.40.11 - interior 412, 415, sau 340.16.41.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.