Meseria de dj exista, oficial, in Romania, de doi ani, cand a fost inscrisa in nomenclatorul ocupatiilor, dar abia de anul acesta dj-ul roman poate fi recunoscut si peste hotare. Doar zece dj au atestate eliberate de o scoala din Romania. Mihai Maria
Meseria de dj exista, oficial, in Romania, de doi ani, cand a fost inscrisa in nomenclatorul ocupatiilor, dar abia de anul acesta dj-ul roman poate fi recunoscut si peste hotare. Doar zece dj au atestate eliberate de o scoala din Romania. Mihai Marian Cica-Mic, alias DJ Cronos, este posesorul atestatului cu numarul 1, emis de West Deejay Association din Timisoara. Marian recunoaste ca atestatul nu i-a fost cerut niciodata pana acum la negocierea contractelor pe care le-a avut, dar e convins ca ii va prinde bine in viitor, mai ales dupa aderarea Romaniei la UE. Mihai spune ca la scoala de dj a invatat lucruri utile pentru cariera sa, pe care nu avea de unde sa le invete. "Am invatat de la Istoria muzicii la modul in care trebuie sa se imbrace un dj si chiar cum trebuie sa vorbesti cu un patron de club cand iti negociezi un contract", spune el.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.