Proiectul propune o casa cu arhitectura de inspiratie interbelica, ce contine elemente specifice perioadei avangardiste, cu volumetrie echilibrata si detalii de un fin rafinament. Pornind de la premisa creerii unei arhitecturi cu personalitate fara

Proiectul propune o casa cu arhitectura de inspiratie interbelica, ce contine elemente specifice perioadei avangardiste, cu volumetrie echilibrata si detalii de un fin rafinament.
Pornind de la premisa creerii unei arhitecturi cu personalitate fara a implica costuri deosebite, constructia prezentata a fost conceputa astfel incat eventualele interventii legate de gabarite sau numar de nivele (in functie de dorintele fiecarui beneficiar in parte) sa pastreze conceptul de baza.
Spatiile interioare. Aceasta locuinta - vila unifamiliala - distribuie pe o suprafata desfasurata de aproximativ 250 mp doua niveluri: parter si etaj. Functiunile propuse raspund cerintelor actuale de locuire avand incluse si dotari ce ii maresc gradul de confort - zona de billiard, biroul - biblioteca, cat si zona de acces cu deschidere catre zona parterului si catre terasa exterioara.
Parterul ofera o grupare optima a spatiilor: livingul deschis, fluent, zona de conversatie - biblioteca, biroul, sufrageria in legatura directa cu bucataria, totate formand un ansamblu de spatii ce comunica vizual, cu forme dinamic concepute.
In zona de zi, prin orientarea ferestrelor s-a format un adevarat ecran de sticla. Zona vitrata creeaza o senzatie de protectie, fara a separa brutal interiorul de exterior.
Etajul - zona de noapte - este un spatiu flexibil a carei functiune poate fi schimbata dupa dorinta beneficiarului si care se organizeaza in jurul unei scari circulare de un dinamism aparte. Terasele spatioase dispuse pe doua dintre laturile opuse ale cladirii permit o buna vizibilitate catre peisajul inconjurator.
Volumetria propusa este flexibil conceputa, pentru a permite implantul constructiei in orice zona, astfel incat perceptia dinamica sa ii dea o nota aparte in raport cu cladirile din jur.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.