Intrucit nu au fost inca elucidate toate aspectele mortii lui Dumitru Tinu, procurorii au decis redeschiderea dosarului sau.

Decizia procurorilor Parchetului de pe linga Tribunalul Prahova (PTP) de redeschidere a dosarului fostului director al ziarului „Adevarul" a fost anuntata de Andrei Iucinu, fiul nelegitim al lui Dumitru Tinu (foto), cel care a si solicitat acest lucru, impreuna cu mama sa, Emilia Iucinu, cu sora ziaristului, Elena Pirvu, si cu nepotul acestuia, Virgil Tinu. Semnatarii considera ca Dumitru Tinu a fost victima unui asasinat, iar autorii au simulat un accident auto pentru a-si acoperi „faptele abominabile", dovada ar fi numeroasele aspecte, inca nelamurite, ale mortii.

Potrivit ordonantei emise de procurori, dubiile privesc disproportia dintre viteza mica a masinii inainte de accident, avariile suferite de autovehicul si urmarile care au constat in decesul victimei. In plus, tinind cont de faptul ca unul dintre martorii oculari audiati a mentionat ca victima „avea singele uscat", procurorii au cerut sa se stabileasca intervalul de timp scurs intre producerea leziunilor si momentul decesului. Procurorii au cerut si o noua expertiza tehnica auto, precum si identificarea persoanelor cu care Dumitru Tinu si-a petrecut Revelionul. Un alt aspect ramas inca neexplicat este lipsa unor bunuri de stricta necesitate din masina, precum telefonul mobil, cheile, cartea de identitate.

Audieri in lant

Noua ancheta va implica si audierea lui Cristian Tudor Popescu, redactor-sef la „Adevarul" in momentul mortii lui Tinu, precum si a membrilor familiei decedatului. „Este clar ca, de aceasta data, in ancheta nu o sa se mai plece de la ipoteza accidentului de circulatie", a declarat Andrei Iucinu.

Fara a-si insusi ipoteza asasinatului, si Cristian Tudor Popescu a apreciat decizia procurorilor de redeschidere a cazului, considerind ca e bine sa nu ramina chestiuni neelucidate. „Cel mai ciudat este modul cum masina a depasit axul drumului fara nici o urma de frinare. Trebuie sa se stabileasca ce se intimpla cu Dumitru Tinu din moment ce nu a facut nici o manevra de salvare", a spus fostul redactor-sef de la „Adevarul", precizind ca nu stie pentru ce au decis procurorii audierea sa.