Presedintele PC, Dan Voiculescu, a precizat ieri ca ""nu se pune problema retragerii sprijinului politic acordat ministrului Economiei, Codrut Seres"", pentru ca nu exista nici o acuzatie la adresa lui, iar scandalul de presa este rezultatul unui ""joc politic"". ""Seres a performat, este un ministru care de dimineata pana seara sta la minister pentru a rezolva problemele ministerului, un om foarte serios, tanar, capabil, carismatic"", a spus Dan Voiculescu.

Liderul PC a mai precizat ca Seres i-a spus numele acelor politicieni care au facut presiuni asupra sa si ca ministrul nu vrea sa le faca publice ""fara dovezi ferme si fara ca organele de specialitate sa-si faca datoria"". Dan Voiculescu a mai aratat ca Seres are dovezi ale presiunilor facute asupra sa de catre vicepresedintele PD Ioan Oltean. Dan Voiculescu a precizat ca, in privinta ""stocurilor de iarna"", ministrul Industriei a fost ""foarte tare pacalit"" si pe baza acelor informatii a instiintat CSAT. ""Cand a plecat sa vada situatia stocurilor a aflat ca a fost mintit. Maine va semna un numar de destituiri ale celor care l-au mintit"", a mai spus Voiculescu. La randul sau, fostul ministru al Industriilor, Dan Ioan Popescu, a aratat ca ""toate privatizarile care s-au facut pana in 2004 au fost transparente, monitorizate de FMI, de Banca Mondiala si de UE"".

REZOLUTIE. Pe de alta parte, Biroul Politic al PC a adoptat ieri o rezolutie in care cere ""cuplului Traian Basescu - Theodor Stolojan sa-si asume deschis in fata romanilor si a UE criza creata prin prejudiciul grav adus stabilitatii politice din Romania"". Documentul mai arata ca Basescu si Stolojan ""au aruncat in aer stabilitatea politica a tarii pentru
a-si satisface ambitia nemasurata de putere punand la cale un scenariu diabolic de creare a unui partid prezidential atotputernic prin distrugerea ultimului partid istoric ramas pe scena politica: PNL"". Rezolutia arata ca acelasi ""cuplu"" poarta raspunderea pentru schimbarea raportului de forte din Parlament.