Familia fostului jurnalist Dumitru Tinu cere redeschiderea anchetei privind moartea acestuia.
Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, a semnat in 9 noiembrie ordonanta de redeschidere a investigatiei privind cauzele s
Familia fostului jurnalist Dumitru Tinu cere redeschiderea anchetei privind moartea acestuia.
Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, a semnat in 9 noiembrie ordonanta de redeschidere a investigatiei privind cauzele si imprejurarile in care a decedat, in 2003, Dumitru Tinu, fostul director al cotidianului "Adevarul". Elena Parvan si Virgil Tinu, fratii ziaristului si Andrei Iucinu, fiul nelegitim al acestuia, au cerut Parchetului Prahova sa redeschida dosarul si sa faca lumina in acest caz controversat. Acestia sustin ca Dumitru Tinu ar fi fost ucis, cel mai probabil, intr-un garaj aflat in constructie, de unde ar fi fost transportat in apropierea Padurii Romanesti si apoi abandonat pe marginea drumului, pentru a se inscena un accident rutier, relateaza NewsIn. De asemenea, ei considera ca trupul neinsufletit se afla la locul accidentului cu mult inainte de ora oficiala a mortii. Conform rudelor acestuia "cercetarea de pana acum a fost facuta deficitar si superficial, fara sa fie administrate toate probele", iar "ora inedita la care victima a plecat la schi nu a fost analizata si lipsesc declaratiile persoanelor cu care acesta si-a petrecut Revelionul. Totodata, obiectele pe care Dumitru Tinu le avea in permanenta cu el nu au fost gasite". La data de 1 ianurie 2003, autoturismul Volvo condus de jurnalist s-a rasturnat in santul de pe marginea DN 1, in timp ce acesta se deplasa catre casa de vacanta de la Breaza. Martorii oculari au relatat traiectoria ciudata a masinii conduse de Tinu, care brusc, fara viteza, a intrat in contrasens, rasturnandu-se in santul de pe marginea drumului. Examinarea cadavrului a demonstrat ca acesta a decedat in urma loviturilor puternice produse in interiorul masinii.
Cristian Tudor Popescu va fi audiat in ancheta Tinu
Liviu Tudose, prim-procurorul de la Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova, a cerut ca in cursul acestei anchete sa fie audit si C.T. Popescu, fost redactor-sef al ziarului "Adevarul", la acea vreme, deoarece acesta ar fi declarat ca s-ar fi gasit un bon de casa in borseta lui Tinu, din care rezulta ca acesta ar fi alimentat la ora 7:20, la statia Petrom Baneasa, desi se sustine ca "rezervorul era aproape plin". De asemenea, prim-procurorul, a hotarat, in urma studierii listei cu obiectiuni care a fost depusa de rudele lui Tinu, ca investigatiile trebuie reluate pentru a se stabili "cauzele si conditiile producerii decesului, tinandu-se cont de afirmatiile acestora".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.