Fabio Cannavaro a primit oficial luni seara Balonul de Aur 2006. Capitanul campioanei mondiale i-a devansat pe compatriotul sau, portarul lui Juventus, Gianluigi Buffon, si pe atacantul lui Arsenal, Thierry Henry. ""Ii multumesc presedintelui lui R

Fabio Cannavaro a primit oficial luni seara Balonul de Aur 2006. Capitanul campioanei mondiale i-a devansat pe compatriotul sau, portarul lui Juventus, Gianluigi Buffon, si pe atacantul lui Arsenal, Thierry Henry.
""Ii multumesc presedintelui lui Real Madrid, Ramon Calderon, coechipierilor mei de la Juventus si din echipa nationala, care au contribuit la aceasta recompensa. Aceasta distinctie are o valoare dubla, deoarece se acorda celor mai mari jucatori, si un fundas o obtine mai rar. De aceea are o savoare speciala"", a spus Cannavaro. Italianul a adaugat ca, personal, l-ar fi ales pe Gianluigi Buffon pentru ca este ""un prieten si un fenomen"". La randul sau, portarul lui Juventus este convins ca ""Fabio a castigat trofeul pentru ca a fost cel mai bun jucator al anului"".
De asemenea, Marcello Lippi, selectionerul care in vara a adus Cupa Mondiala in vitrina Italiei, considera ca Fabio Cannavaro este ""capitanul fantastic al unei echipe fantastice"". ""Sapte internationali italieni au fost nominalizati pentru Balonul de Aur. Dar Cannavaro este cel mai bun si sunt sigur ca atunci cand a primit trofeul s-a gandit la toti coechipierii sai"", a spus fostul antrenor al ""squadrei azzurra"".

Palmares bogat pentru laureatul din acest an. Fabio Cannavaro este primul fundas de meserie care cucereste Balonul de Aur. El a evoluat toata cariera doar in aparare, spre deosebire de alti doi laureati, Franz Beckenbauer si Mathias Sammer, care au jucat si ca mijlocasi. Cannavaro s-a nascut la 13 septembrie 1973, la Napoli. De-a lungul carierei, el a evoluat la Napoli, Parma, Inter Milano, Juventus si Real Madrid. Are 105 selectii in nationala Italiei, pentru care a marcat un gol. In palmaresul sau figureaza Cupa Mondiala 2006, Cupa UEFA si Cupa Italiei, in 1999. Fundasul lui Real Madrid, care a preluat trofeul de la invingatorul de anul trecut, Ronaldinho, este al cincilea italian care a primit Balonul de Aur, dupa Omar Sivori (1961), Gianni Rivera (1969), Paolo Rossi (1982) si Roberto Baggio (1993).

Desi trofeul este decernat de France Football, francezii, in frunte cu selectionerul Raymond Domenech, sunt nemultumiti. ""Henry a fost decisiv in tot acest an. Nu inteleg aceasta alegere. Este un jucator bun, dar nu pentru Balonul de Aur"", a spus Domenech.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.