Dupa ce Seres a inceput controlul achizitiilor facute de Romgaz, patronul uneia dintre firmele care avea cele mai multe contracte cu societatea de stat a renuntat la pachetul majoritar.

Omul de afaceri Gheorghe Calburean a devenit acti
Dupa ce Seres a inceput controlul achizitiilor facute de Romgaz, patronul uneia dintre firmele care avea cele mai multe contracte cu societatea de stat a renuntat la pachetul majoritar.

Omul de afaceri Gheorghe Calburean a devenit actionar minoritar la compania Dafora Medias dupa ce a vindut, saptamina trecuta, pe piata Rasdaq, aproape 25% din actiunile firmei la care, anterior acestei tranzactii, detinea 55%, potrivit Mediafax. Calburean a primit pentru actiunile vindute aproape sase milioane de euro. Compania nu a comunicat numele cumparatorului.

In aceeasi sedinta de tranzactionare, Dafora Group, care detinea 9,45% din capitalul Dafora, si-a vindut participatia pentru aproximativ 2,2 milioane de euro.

Calburean a renuntat la participatia majoritara dupa ce numele firmei Dafora a fost implicat in scandalul contractelor derulate de compania de stat Romgaz.

Astfel, potrivit unor surse citate de Mediafax, Dafora este una dintre firmele cu care Romgaz a incheiat cele mai multe contracte in cursul acestui an. Sotia lui Gheorghe Calburean, Livia, face parte din Consiliul National al Partidului Conservator, formatiune politica ce detine portofoliul Economiei, acesta fiind ministerul care are in subordine Romgaz.

Acum doua saptamini, ministrul Economiei, Codrut Seres, l-a suspendat din functie pe directorul Romgaz, Alexa Jakob, pe motiv ca acum are loc la Romgaz un control privind achizitiile facute de companie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.