Oficialii danezi responsabili cu siguranta rutiera au gasit o noua metoda pentru a atrage atentia soferilor in ceea ce priveste pericolele vitezei. Astfel, ei au apelat la femei atragatoare, care, aproape dezbracate, poarta indicatoare care arata ca
Oficialii danezi responsabili cu siguranta rutiera au gasit o noua metoda pentru a atrage atentia soferilor in ceea ce priveste pericolele vitezei. Astfel, ei au apelat la femei atragatoare, care, aproape dezbracate, poarta indicatoare care arata ca limita de viteza este de 50km/h. In Danemarca, 25% din accidente s-au produs din cauza vitezei excesive. Initiativa a facut inconjurul lumii, un videoclip cu tinerele blonde la munca fiind deja postat pe Internet. Desi parerea soferilor a fost unanima, toti barbatii laudand initiativa inedita a autoritatilor, feministele deja au luat pozitie si au declarat ca urasc masura luata. Julia Pauli de la Consiliul de Siguranta rutiera a declarat pentru BBC ca reactia reclamei a fost, in general, pozitiva: "daca vrei sa ajungi la tineri, trebuie sa comunici pe limba lor. Astfel, femeile topless si-au facut treaba". Dupa experiment, se pare ca peste 50% dintre subiecti a declarat ca s-a gandit mai mult ca inainte la pericolele vitezei excesive. Intrebata de catre reporteri daca iau in considerare si expunerea unor barbati sexy care sa se adreseze soferitelor vitezomane, Julia Pauli a declarat ca se va lua in calcul si aceasta posibilitate. Timp de cateva zile, cat a durat campania, nici un sofer din Danemarca nu a ignorat semnele de circulatie, iar fetele, din cauza carora uneori s-a oprit chiar circulatia, au declarat ca atata vreme cat soferii incetinesc, nu conteaza metodele prin care o fac. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.