Cu ocazia implinirii virstei de 91 de ani, fostul dictator chilian Augusto Pinochet (foto) si-a asumat responsabilitatea pentru tot ce s-a intimplat in Chile in cei 18 ani cit el a fost la putere (1973-1990). Insa aceasta asumare a responsabilitati
Cu ocazia implinirii virstei de 91 de ani, fostul dictator chilian Augusto Pinochet (foto) si-a asumat responsabilitatea pentru tot ce s-a intimplat in Chile in cei 18 ani cit el a fost la putere (1973-1990). Insa aceasta asumare a responsabilitatii nu se traduce nicidecum in exprimarea unui regret pentru moartea sau disparitia a mai mult de 3.000 de persoane in timpul regimului militar condus de el. Din contra, in discursul citit de sotia sa, Pinochet insista ca venirea lui la putere printr-o lovitura de stat singeroasa si pastrarea controlului prin reprimarea violenta a opozitiei au fost, de fapt, in interesul chilienilor. Dictatura militara instaurata de Pinochet ar fi contribuit, dupa parerea acestuia, la evitarea unei crize economice si la combaterea totalitarismului spre care s-ar fi indreptat regimul Allende. Pinochet este in prezent judecat pentru incalcarea drepturilor omului si evaziune fiscala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.