Bucurestenii mananca, in medie, 313 grame de paine/zi/persoana, adica 0,91 paini pe zi sau 114 kg/an, si nu isi cunosc drepturile de consumatori, reiese dintr-un studiu efectuat de campania "Vreau Paine Curata", in perioada 28 octombrie-15 noiembrie
Bucurestenii mananca, in medie, 313 grame de paine/zi/persoana, adica 0,91 paini pe zi sau 114 kg/an, si nu isi cunosc drepturile de consumatori, reiese dintr-un studiu efectuat de campania "Vreau Paine Curata", in perioada 28 octombrie-15 noiembrie 2006, informeaza Rompres. Consumul mediu de paine pe gospodarie este de 2,47 paini, adica aproximativ 855 g/zi, la un numar mediu de persoane de 2,74 persoane. Fata de mediile oficiale - Institutul National de Statistica raporteaza un consum de 24 kg de paine/locuitor/an - consumul este de aproape cinci ori mai mare. Potrivit studiului, diferentele pot reprezenta cantitatile de paine produse, care nu se declara, dar care se vinde la "negru". In ceea ce priveste gradul de informare a bucurestenilor cu privire la drepturile pe care le au ca si consumatori, mai putin de jumatate spun ca recunosc in experienta lor momente cand le-au fost incalcate drepturile. In ceea ce priveste produsele de panificatie, un total de 61,1% din bucuresteni considera ca au avut mai mult sau mai putin probleme cu painea (de la foarte rar la foarte des), insa mai mult de jumatate au afirmat ca nu au informatii despre drepturile lor in calitate de consumatori de paine/produse de panificatie. Din acelasi sondaj a reiesit ca bucurestenii ar accepta in general o crestere a pretului painii, insa cer in egala masura o crestere a cantitatii si a calitatii painii cumparate. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.