Capul de afis al primei runde din returul Superligii de polo, care a adus fata-n fata, in weekend, doua dintre principalele favorite la titlu, CSM Oradea si Dinamo, s-a incheiat cu un scandal de proportii, comandantul gruparii alb-rosii criticand
Capul de afis al primei runde din returul Superligii de polo, care a adus fata-n fata, in weekend, doua dintre principalele favorite la titlu, CSM Oradea si Dinamo, s-a incheiat cu un scandal de proportii, comandantul gruparii alb-rosii criticand dur arbitrajul. Dupa ce in prima zi, la finalul intalnirii castigate de Dinamo, cu 9-7, antrenorul oradean Gordan a intrat suparat peste arbitri la vestiar si i-a acuzat ca au influentat rezultatul, ieri a fost randul comandantului CS Dinamo sa explodeze, dupa ce CSM Oradea a egalat scorul la 10 cu patru secunde inainte de final. "Nu va e rusine! Mutati-va la Oradea! Este inadmisibil cum v-ati batut joc de acest derby", le-a strigat Popescu din tribuna arbitrilor Matache si Brosovschi.
"A fost un arbitraj execrabil. De parca locuiesc in Oradea! Nu pot tolera ca acesti arbitri, pe care nu pot sa-i numesc cavaleri ai fluierului, sa-si bata joc de munca poloistilor. Anul acesta, Dinamo a facut eforturi, la fel ca si celelate rivale, sa-si intareasca echipa tocmai din dorinta de a face un campionat intern mai puternic. In plan international, poloul romanesc reuseste sa mentina steagul sus prin rezultate senzationale, in ciuda lipsei fondurilor si a bazelor materiale. Din pacate, insa, ce am vazut azi (n.n. - ieri), aduce numai deservicii acestui sport si umbreste efortul urias depus de conducerea federatiei", ne-a spus suparat Popescu (foto). "Sambata, dupa ce am invins cu 9-7, antrenorul oradenilor a intrat peste arbitri la vestiar. Unde, de fata cu presedintele Comisiei de Arbitri, i-a facut in toate felurile. Azi, a stat pe banca, fara sa existe o sanctiune la adresa sa, in vreme ce de la noi, Edward Andrei-Dina, un jucator de baza, n-a fost lasat sa joace pentru ca a fost eliminat pentru insulte la primul meci. Nu mai inteleg nimic", a adaugat Marcel Popescu, concluzionand ca arbitrajul a fost "sub presiune". Trecand peste acest episod legat de arbitri, care au fost contestati de ambele tabere in urma unor decizii ilare, trebuie sa remarcam spectacolul sportiv realizat de cele doua echipe. Lider la zi in clasament, CSM Oradea a surprins din nou placut prin evolutii foarte bune, dar s-a lovit de o defensiva bine pusa la punct. De altfel, la fel ca in meciul de sambata, cand oradenii au condus lejer in primele doua sferturi si au cedat pe final, cu 7-9, ieri, elevii lui Gordan, cu Ramiro Georgescu in zi de gratie, au condus ostilitatile pana cu zece minute inainte de final, scor 9-7. Din acel moment, Dinamo realizeaza o serie de trei goluri consecutive prin Juravle, Fieresteanu si Milos si revine spectaculos la conducere: 10-9! Intr-un final incendiar, cu ratari exasperante la ambele porti, oradenii speculeaza o bresa in apararea dinamovista cu patru secunde inainte de final si egaleaza la 10, rezultat care-i mentine in fotoliul de lider, cu 23 de puncte, fiind urmati in clasament de Steaua, cu 21 de puncte, Dinamo si Rapid, cu cate 20 de puncte.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.