Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei nu are informatii din Spania si Italia potrivit carora cele doua tari ar fi luat vreo decizie privind restrictionarea pietei muncii pentru cetatenii romani, a declarat, ieri, la Deva, ministrul de
Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei nu are informatii din Spania si Italia potrivit carora cele doua tari ar fi luat vreo decizie privind restrictionarea pietei muncii pentru cetatenii romani, a declarat, ieri, la Deva, ministrul de resort, Gheorghe Barbu, informeaza Rompres. Oficialul a aratat ca ministerul pe care il conduce manifesta un interes special pentru Spania si Italia, pentru ca in cele doua state europene traiesc cei mai multi romani care au plecat din tara. "Pana in prezent, cel putin noua tari europene au anuntat o deschidere completa a pietei muncii", a spus ministrul Gheorghe Barbu, adaugand ca, la ultimul val de aderare din mai 2004, doar trei state - Suedia, Anglia si Irlanda - au permis accesul neingradit pe piata muncii a cetatenilor din cele zece tari care se integrau, la acea vreme, in Uniunea Europeana. "Insistam pentru o deschidere completa sau macar partiala, pe anumite domenii, a pietei muncii", a afirmat ministrul Muncii. El a reamintit ca un studiu publicat de BBC, cu referire la Spania, a aratat ca muncitorii din alte state, nu numai din UE, au avut o contributie de 30% in valoarea de crestere a PIB, in conditiile in care emigrantii reprezinta 8% din populatia acestui stat. (C.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.