Desi mai multi lideri ai partidului au pledat in ultimii doi ani pentru o structura mai supla a conducerii, PSD ar putea avea, dupa Congresul din 10 decembrie, nu mai putin de 15 vicepresedinti, cu patru mai multi decat in prezent. Aceasta este una d

Desi mai multi lideri ai partidului au pledat in ultimii doi ani pentru o structura mai supla a conducerii, PSD ar putea avea, dupa Congresul din 10 decembrie, nu mai putin de 15 vicepresedinti, cu patru mai multi decat in prezent. Aceasta este una dintre variantele de modificare a Statutului, dezbatuta in interiorul partidului si pusa in discutie ieri, la intalnirea conducerii PSD cu liderii organizatiilor judetene (convocata de Mircea Geoana pentru a pune la punct detalii legate de Congres) de la restaurantul Irisa. Daca formula cu 15 vicepresedinti - sapte alesi pe domenii de specialitate si opt pe regiuni de dezvoltare - va fi batuta in cuie, batalia pentru ocuparea acestora va fi una aprinsa pentru ca exista mai multi doritori pentru acelasi post. In special pentru functiile de vicepresedinti regionali, aici anuntandu-se cel putin doua dueluri interesante: pe zona nord-est, unde ar urma sa intre in cursa Dan Nica (Galati) si Radu Mazare (Constanta), si pe zona sud, unde ar putea sa candideze Marian Saniuta (Prahova) si Liviu Dragnea (Teleorman), daca acesta din urma nu va alege optiunea pentru vice pe domenii. Pentru celelalte regiuni sunt vazuti ca favoriti Constantin Nita (Brasov), Ioan Rus (Cluj), Ilie Sarbu (Timis), Gheorghe Nechita (Iasi), Gabriel Oprea (Ilfov) si Ion Calin (Dolj). In tabara vicepresedintilor pe domenii, printre candidatii vehiculati se numara Mihai Tanasescu, Titus Corlatean, Cristian Diaconescu, Nicolae Vacaroiu, Victor Ponta si Vasile Dancu.

POST PENTRU ILIESCU. In urma discutiilor de ieri, a prins contur si ideea crearii unui comitet al presedintilor (format din presedintele partidului si presedintii de organizatii judetene si care va aproba directiile politice mai importante ale partidului), in care ar urma sa fie cooptat, potrivit lui Mircea Geoana, si presedintele de onoare al partidului, respectiv Ion Iliescu. Desi a fost evocata si posibilitatea ca senatorul sa coordoneze acest comitet, Geoana a explicat ca Iliescu va avea doar calitatea de membru de drept, adica ""va avea un cuvant de spus si un vot de exprimat"". Iliescu nu a raspuns ofertei lui Geoana, el nefiind prezent la intalnirea cu sefii de filiale.

AL DOILEA DIN CLUJ. Pentru celelalte regiuni, sunt vazuti ca favoriti Constantin Nita (Brasov) - regiunea de centru, Ioan Rus (Cluj) - regiunea de nord-vest, Ilie Sarbu (Timis) - regiunea de vest, Gheorghe Nechita (Iasi) - regiunea de nord-est, Gabriel Oprea (Ilfov) - regiunea Bucuresti-Ilfov si Ion Calin (Dolj) - regiunea de sud-vest. In tabara cealalta, a vicepresedintilor pe domenii, disputa va fi la fel de acerba, printre candidatii vehiculati pentru aceste posturi numarandu-se Mihai Tanasescu, Titus Corlatean, Cristian Diaconescu, Nicolae Vacaroiu, Victor Ponta si Vasile Dancu, acesta din urma fiind, in cazul in care va fi ales, al doilea vicepresedinte din judetul Cluj, dupa Ioan Rus. La intalnirea de ieri cu sefii de filiale urma sa fie discutata si modalitatea de alegere a vicepresedintilor, existand varianta ca acestia sa fie votati in Congres alaturi de presedinte si secretar general sau a doua, sa fie alesi de Consiliul National.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.