Ultimul sondaj realizat de GSS 2000 arata ca PC a crescut in intentia de vot a romanilor. Daca la inceputul anului, in lunile ianuarie si aprilie, PC obtinea 3,3% din voturile celor intervievati de GSS, in noiembrie a ajuns la 4,1%. Este singur

Ultimul sondaj realizat de GSS 2000 arata ca PC a crescut in intentia de vot a romanilor. Daca la inceputul anului, in lunile ianuarie si aprilie, PC obtinea 3,3% din voturile celor intervievati de GSS, in noiembrie a ajuns la 4,1%.

Este singurul partid din coalitie care potrivit sondajului a crescut semnificativ in ultimele doua luni. Trendul ascendent al PC coincide cu anuntarea unor campanii si promovarea unor proiecte de lege in Parlament. Printre acestea se afla decizia PC de a-i sprijini prin colectare de fonduri pe pensionarii care risca sa fie evacuati din casele nationalizate. Ei au solicitat celorlalte partide sa sustina proiectul PC de modificare a legislatiei, astfel incat durata contractelor de inchiriere pentru chiriasii imobilelor redobandite de fostii proprietari sau de mostenitorii acestora sa se prelungeasca cu maximum trei ani.

RETRAGEREA TRUPELOR. De asemenea, PC a sustinut constant retragerea trupelor romanesti din Irak si a militat pentru sprijinirea romanilor din Harghita si Covasna. PC si Forumul Civic au semnat un protocol de colaborare in sensul elaborarii unei strategii pentru apararea, pastrarea si dezvoltarea identitatii nationale a romanilor din cele doua judete si eliminarea discriminarii etnice. Printr-un proiect de lege aflat in Parlament, PC propune reprezentarea din oficiu in administratiile locale a cetatenilor de nationalitate romana din judetele in care sunt minoritari.

CONTROLUL AVERILOR. O alta initiativa a PC este ""Legea Voiculescu"" privind controlul averilor care nu pot fi justificate. Conservatorii au organizat o dezbatere publica pe acest proiect, la finalul careia au decis sa-l imbunatateasca. PC a promovat si sustinut reducerea TVA la 9% la produsele alimentare de baza, proiectul de lege fiind adoptat in primavara de Senat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.