Patologia sexuala ne dezvaluie cazuri celebre de barbati care, dupa un consum excesiv de femei, ajung la un blocaj de reactie la stimulul erotic obisnuit. Drept tratament, acestia apeleaza la stimulul erotic violent, in stare sa biciuiasca simturile
Patologia sexuala ne dezvaluie cazuri celebre de barbati care, dupa un consum excesiv de femei, ajung la un blocaj de reactie la stimulul erotic obisnuit. Drept tratament, acestia apeleaza la stimulul erotic violent, in stare sa biciuiasca simturile amortite ale pacientului. Un asemenea pacient in planul scandalurilor mediatice pare a fi opinia publica autohtona. Dupa atatea si atatea socuri mediatice violente, romanilor li s-a atrofiat simtul senzationalului. Pentru a atrage atentia asupra unui fapt e nevoie acum de noi si noi nascociri, care de care mai iesite din comun. Sub acest semn, al nevoii de a biciui o opinie publica avand tresaririle tocite de nesfarsite scandaluri artificiale, create de regimul Basescu, poate fi pusa recenta afacere ""de spionaj si tradare"" in materie de privatizare a unor companii de stat din domeniul energiei. Daca ancheta penala inceputa si pe cale de a fi incheiata de cel mai dubios procuror al timpurilor romanesti moder- ne - Ciprian Nastasiu (de al carui nume se leaga actiuni murdare ale serviciilor noastre secrete, de la diversiunea cu ziaristii rapiti pana la dosarul Dinu Patriciu, trecand prin incredibila punere in libertate a lui Omar Hayssam) - contine un gram de adevar, ne aflam in fata unei clasice afaceri mafiote, in care din interiorul unor companii supuse privatizarii sunt obtinute, de catre firmele interesate, date confidentiale. Intr-o tara normala, ancheta s-ar fi derulat in hotarele combaterii coruptiei. In Romania, nevoii de isterii mediatice pentru a trezi simturile amortite ale opiniei publice, afacerea a devenit una de ""spionaj si tradare la nivel inalt"". Cui serveste o asemenea diversiune? 1) Lui Traian Basescu.
Tinuta secreta, ancheta penala a primit foc verde pentru mediatizare abia acum, in prag de iarna, cand romanii simt pe pielea lor pretul proastei administrari a tarii. Continua inrautatire a vietii cotidiane e pusa astfel pe seama celor care a ""au tradat tara"" favorizand privatizari dubioase. Diversiunea are, de asemenea, menirea de a reorienta spre Traian Basescu electoratul nationalismului extremist, satisfacut ca patriotul de la Cotroceni pune, in fine, punctul pe i: privatizarile, reforma au fost acte de vanzare a tarisoarei noastre dragi companiilor multinationale, care au transformat poporul roman in slugi ale celor bogati de pe plan mondial. Daca un asemenea atac impotriva investitiilor straine ar fi fost lansat de Ion Iliescu, intreaga presa l-ar fi facut praf si pulbere pe fostul presedinte sub acuzatia de nationalism-comunist. Cum atacul vine de la Traian Basescu, nimeni din presa zisa si de dreapta nu reactioneaza critic fata de reluarea in anul de gratie 2006 a sloganului din primii ani postdecembristi: Nu ne vindem tara! 2) Serviciilor Secrete ale Romaniei. SRI, SIE isi vad, in fine, realizat visul lor de decenii. Acela de a le fi luate in seama rapoartele prapastioase despre tradarea tarisoarei noastre dragi, despre spionajul puterilor straine, despre pericolele care ameninta Romania, atat de mari incat doar o sporire substantiala a bugetului acordat Serviciilor l-ar putea contracara. 3) Grupurilor autohtone de interese grupate in jurul Palatului Cotroceni. Cu ceva timp in urma, la instalarea lui Radu Berceanu in fruntea Transporturilor, Traian Basescu nu s-a sfiit sa indice noului demnitar favorizarea Constructorilor romani, in opinia domniei sale, loviti pe nedrept de companiile straine. Diversiunea cu tradarea si spionajul s-a ivit si afirmat pe fondul unei incredibile campanii impotriva firmelor straine din domeniul energetic, actiune menita a crea premisele ca multe dintre afacerile profitabile sa revina grupurilor de interese autohtone, cele care, de altfel, au contribuit financiar la victoria in alegeri a lui Traian Basescu. 4) Partide si grupuri economice interesate in intimidarea lui Codrut Seres. Maniera necinstita prin care anumite ziare si televiziuni invoca scurgeri de la Parchet pentru a sugera o implicare a lui Codrut Seres ne lasa sa intelegem ca e vorba mai degraba de un santaj, decat de o actiune judiciara. Un santaj in care interesele politice dubioase isi dau mana cu interesele economice mafiote. Din nefericire, nici un partid din Romania de azi nu indrazneste sa se ridice impotriva acestei diversiuni.
Nici macar PNL!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.