Reprezentativele masculine si feminine au avut comportari diferite la sfarsitul saptamanii. Baietii au castigat lejer Trofeul Carpati, in timp ce fetele au inregistrat o singura victorie la Cupa Turcin. Nationala de handbal masculin a Romaniei a

Reprezentativele masculine si feminine au avut comportari diferite la sfarsitul saptamanii. Baietii au castigat lejer Trofeul Carpati, in timp ce fetele au inregistrat o singura victorie la Cupa Turcin.

Nationala de handbal masculin a Romaniei a castigat ieri si cea de-a treia intalnire de la Trofeul Carpati. Echipa antrenata de Lucian Rasnita si Nicolae Munteanu a inregistrat un nou succes categoric, 44-30 cu Macedonia, asigurandu-si primul loc in competitia desfasurata la Timisoara. Golurile tricolorilor au fost marcate de Sania (11), Savenco si Ghionea (cate 6), Dimache (5), Sadoveac (4), Ciubotariu, Saulescu si Csepreghi (cate 3), Tucanu (2), V. Mazilu (1). Romania se impusese si in intalnirile precedente de la aceasta editie a Trofeului Carpati: 41-25 cu Italia si 39-31 cu Turcia.

PREGATIRE. Competitia de la Timisoara a fost penultima pentru echipa antrenata de Lucian Rasnita in acest an. In perioada 26-30 decembrie, reprezentativa masculina va participa la un turneu de verificare in Italia, la Bologna. Acesta va fi ultimul test al tricolorilor inaintea meciurilor oficiale din luna ianuarie a anului viitor, din grupa de calificare la barajul Campionatului European din 2008, unde vom avea ca adversare nationalele Letoniei, Bulgariei si Georgiei.

FEMININ. In schimb, reprezentativa de handbal feminin a Romaniei a fost invinsa ieri de Austria, scorul 29-32, in ultimul meci din cadrul turneului amical Turcin Cup. Echipa antrenata de Gheorghe Tadici a obtinut la competitia din Ucraina o singura victorie, 26-25 cu Brazilia, in afara de meciul de ieri inregistrand si o alta infrangere, 20-26 in compania tarii gazda. Desi tricolorele veneau dupa un rezultat foarte bun, locul secund la Cupa Mondiala, precedentul turneu de verificare la care au participat, antrenorul Gheorghe Tadici a motivat prestatia mai slaba a elevelor sale prin faptul ca a folosit multe jucatoare noi. ""Am mers si in meciul cu Austria pe aceeasi idee de a rula tot lotul, pentru a ne edifica cat mai bine asupra celor 18 jucatoare pe care le vom alege pentru turneul de la Ramnicu-Valcea. Turcin Cup a fost ultima verificare inaintea meciurilor oficiale, pentru calificarea in play-off-ul CM din 2007, unde am putut testa si alte jucatoare"", a afirmat Tadici.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.