Pagubele provocate de suporterii dinamovisti in drum spre Belgia se ridica la aproximativ 200.000 de euro, conform celor de la compania Blue Air. Liga suporterilor dinamovisti spune ca va suporta pagubele. Notiunea de suporter al unei echipe de

Pagubele provocate de suporterii dinamovisti in drum spre Belgia se ridica la aproximativ 200.000 de euro, conform celor de la compania Blue Air. Liga suporterilor dinamovisti spune ca va suporta pagubele.

Notiunea de suporter al unei echipe de fotbal este din ce in ce mai greu de digerat de toate companiile implicate in transportul fanilor catre locul de disputare a partidei echipei favorite. Daca vandalizarea trenurilor sau a microbuzelor devenise o obisnuinta pentru cei care plecau in deplasari sa sustina echipa favorita, acum au venit la rand avioanele.

PRECEDENTE. Fanii lui Dinamo au fost implicati in mai multe incidente, imaginea lor avand foarte mult de suferit. Doua dintre cele mai recente scandaluri in care au fost implicati au fost asa-zisele ""episoade"" Sofia si Constanta. In noiembrie 2005, in drum, spre capitala Bulgariei, unde Dinamo juca cu Levski in grupele UEFA, fanii dinamovisti au fost implicati in mai multe incidente, unii dintre ei fiind arestati si retinuti in Bulgaria mai mult timp. Atunci au aruncat vina asupra bulgarilor in sprijinul celor retinuti, avand loc un miting de protest la care au participat reprezentanti ai mai multor galerii din tara. La 25 martie 2006, la meciul Farul a€” Dinamo, suporterii alb-rosilor si-au dat din nou in petic, intrand in conflict cu oamenii de ordine, foarte multi dintre suporteri fiind raniti, imaginile oferite atunci de televiziuni fiind socante.
Liga Suporterilor spune ca va achita integral plata stricaciunilor provocate de suporteri, adica 200.000 de euro. Una peste alta, un lucru imbucurator, dar este greu de crezut ca liga are atat de multi bani in cont. Pe cealalta parte, si cerintele companiei aviatice sunt extrem de exagerate. Scaunele, iluminatoarele, vestele de salvare, protectiile din material plastic ale hublourilor au fost distruse, dar nu in totalitate, pretentiile celor de la Blue Air parand de domeniul irealului, chiar si pentru un necunoscator.

ARBITRI. Altfel, meciul pe care Dinamo il va disputa miercuri, 29 noiembrie, in etapa a 4-a a grupei B a Cupei UEFA contra nemtilor de la Bayer Leverkusen va fi arbitrat de o brigada din Portugalia, avandu-l la centru pe Joao Ferreira.

DEZICERE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.