Ultimele doua zile ale Targului de Carte Gaudeamus au fost un prilej de noi evenimente, dar si de bilant al celor cinci zile de ""infuzie"" culturala. Ne pregatim deja pentru Gaudeamus 2007.

Sambata, 25 noiembrie 2006. Targul Gaudeamus, penultima zi. La ora 12:00, standul Jurnalului National - pentru care am primit felicitari mai mult sau mai putin... crispate de la unii dintre detinatorii de standuri - era ticsit de lume.

COADA LA AUTOGRAFE. Ce eveniment avea loc? Evenimentul... zilei de sambata, desigur, si un nume predestinat crearii de evenimente: Ion Cristoiu. Cunoscutul gazetar si scriitor a avut parte de un nou succes o data cu lansarea volumului ""De la o lovitura de stat la alta"". Rod al documentarii asidue prin biblioteci, dar si al norocului de a fi contemporan cu majoritatea momentelor istorice importante ale celei de-a doua jumatati a secolului trecut, volumul este conceput prin prisma unui gazetar de istorie, nu a unui istoric. Toate cartile lui Cristoiu s-au epuizat rapid, cu sau fara autograful autorului. S-a stat la coada ca pe vremuri, cand voiai ""s-apuci"" ceva bun. Norocosii s-au ales cu un crampei din ceea ce-nseamna marca presei romanesti de dupa a€™90: o carte semnata Ion Cristoiu.

Citeste si:

Ora 15:00. Scriitorul si ziaristul Tudor Octavian a sustinut o sesiune de autografe la standul ziarului Jurnalul National. Cititorii fideli ai scriitorului i-au cerut autografe pe cartile pe care tocmai le cumparasera: cele doua volume din ""Povestiri alese"".

CA BRAZII. Fotoreporterii nostri, cei mai buni